Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Lokalarrangemang

Dela

Seminarium om flyktingar

Leah Odongo från Kenya är inbjuden till Kyrkornas globala vecka och kommer att predika och föreläsa i Stockholms Adventkyrka den 24 november.

24 nov 2012

Som den Globala veckans internationella gäst 2012 kommer Leah Odongo att föreläsa på flera olika platser i Sverige. Sabbaten den 24 november predikar hon i Stockholms Adventkyrka. På eftermiddagen berättar hon om sitt arbete för flyktingar.

Leah Odongo är jurist med erfarenhet från Kenyas högsta domstol och medlem i Adventistsamfundet. Hon arbetar som programhandläggare för Lutherska världsförbundet (LVF). Hon är bl.a. ansvarig för LVF:s flyktinglägerprogram i Kakuma-lägret i Kanada. Lägret har funnits sedan 1992 och inhyser mer än 95 000 människor av 13 olika nationaliteter. De flesta av flyktingarna kommer från Somalia och Sydsudan.

Kyrkornas globala vecka pågår 18-25 november och är ett arrangemang initierat av Sveriges Kristna Råd, SKR. Kyrkornas globala vecka är ett tillfälle för kyrkor, församlingar och organisationer att uppmärksamma globala rättvisefrågor – samtidigt och tillsammans. Arrangörerna tar fram tema och verktyg. Själva veckan äger sedan rum i november över hela landet där engagerade människor planerar och genomför olika aktiviteter.