Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Riksarrangemang

Dela

Scout- och Roverläger på Västeräng

Zeurkahrt & Gnellspeak

3 jul 2011 - 10 jul 2011

I generation efter generation efter generation efter generation efter generation efter generation efter generation efter generation efter generation har familjerna varit osams, men nu är det dags att en gång för alla se vem som har rätt – Zeurkahrt eller Gnellspeak. Kom och slå upp era tält i stormens öga!

Pris: 1300 kr
Boka-tidigt-pris (t.o.m. 31 maj): 1100 kr

Anmäl dig här

OBS!
* Varje patrull har rätt till en gratis ledare per 5 barn. Alla ledare utöver det betalar full lägeravgift.
* Medföljande barn som är yngre än lägeråldern, dvs inte har gått ut årskurs 4, betalar halv avgift (på grund av att de inte är med på alla aktiviteter). Föräldern har ansvar för sitt barn under lägret.

INFORMATION
 

Vem får följa med?
Scoutlägret riktar sig främst till dig som är född 1996-2000. Men som vanligt ger vi också dig som är roverscout (född 90-95) möjligheten att vara med. Se mer om rover nedan. Man får inte vara med på lägret om man är yngre eller äldre än dessa åldrar. (Är du äldre finns det möjlighet att arbeta på lägret som ledare eller personal. Om du är intresserad av att vara ledare, kontakta någon av våra kårer. Om du vill arbeta som personal på lägret, kontakta Björn Book.)

För att få komma till lägret måste man tillhöra en scoutpatrull. Om ni är för få scouter där du bor för att komma till lägret som en egen patrull, då kan ni kontakta en av våra scoutkårer och fråga om ni kan få följa med dem. Detta måste vara ordnat innan du anmäler dig, för du måste veta vilken patrull du skall vara med i när du anmäler dig.

Vad gör man på scoutläger?
På scoutläger sover du i tält, och tillsammans med din patrull bygger ni upp ert eget läger och lagar er egen mat.

En typisk dag på läger ser ut såhär: Efter frukost har vi ett gemensamt möte där vi får sjunga, fundera och träffa spännande människor. Mitt på dagen får vi vara med om olika roliga och spännande aktiviteter och äventyr. Efter kvällsmat har vi gemensamt lägerbål med sång, lek och berättelser.

Vi vill såklart inte avslöja för mycket om vad som skall hända på lägret i förväg. Det blir inte lika roligt då. Men du som varit med på läger förut vet hur roligt det brukar vara. Så det är bara att komma och vara med!

Rover
För att få komma till lägret som roverscout måste du uppfylla följande kriterier:

• Du är född 1990-1995.
• Du tycker om scouting och vill umgås med likasinnade.
• Du tar ansvar och hjälper glatt till med bygge, mat, disk och annat arbete som din ledare ber dig om.
• Du är ett gott scoutföredöme för de yngre scouterna.

Om du undrar något om rover, kontakta Karl-Gunnar Eriksson (0762-788653).

Säkerhet och försäkring
Lägerledningen tar ansvar för alla deltagares säkerhet. Det kommer att finnas sjukvårdare på plats, och vi har badvakter i Badviken under all tid avsedd för bad. Alla ledare med Master Guide har tränats i livräddning, brandsäkerhet och första hjälpen. Du som förälder eller deltagare kan hjälpa oss att förebygga att något händer, genom att vara noga med den information du ger oss och scoutledarna. Välj en pålitlig chaufför - resorna till och från Västeräng är troligtvis de mest riskfyllda momentet på hela lägret. Adventistsamfundet har en olycksfallsförsäkring som gäller alla deltagare på samtliga arrangemang i samfundets regi (inklusive ordinarie scoutmöten med patrullen). Den gäller även under resor till och från dessa arrangemang.

PDF-filer för nedladdning

Utrustningslista – så att man vet vad som skall packas

Samtyckesformulär – Vi vill att alla deltagare fyller i detta formulär och därmed säger ja eller nej till att ens bild visas på t.ex. Internet. Har man en gång fyllt i och skickat in detta formulär behöver man inte göra det igen.

Klicka här för att se karta och vägbeskrivning till Västeräng.

Kontakt

Om du undrar något, hör av dig till Björn Book (0707-319453).