Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Sabbat och avslutning i Novi Sad

Anna Tegebo rapporterar från sabbaten under ungdomskongressen i Novi Sad, Serbien.

Sabbaten var nog de varmaste dagen vi har haft, ca 38 grader. Vi hade en lång gudstjänst på ca 2.5 tim fylld med gruppsång, lovsång, drama, dans och givetvis en predikan av Gilbert Cangy.

Efter ”lunch" kunde de som ville ge sig ut en på en ”book crossing”. 6000 böcker delades ut på caféer, parkbänkar etc. för att läsas och sedan läggas tillbaka till nästa som kommer.

Kvällens Grand Final innehöll härlig lovsång, avtackning för alla som medverkat. Alla volontärer fick komma fram och det var otroligt många som hjälpt till att allt ska fungera.

Varje lands ungdomsledare fick gå fram och bryta en ljussticka samtidigt som resp land tände sina glowsticks i salen som en symbol att vi vill fortsätta att brinna för Jesus. Härligt avslut när hela salen var nedsläckt och alla viftade med sina ljuspinnar - Glowing for Jesus!

Så var denna kongress slut och när jag skriver så här på söndagsmorgonen har redan många landat hemma i Sverige igen. Som ett sista äventyr fick ett gäng putta igång sin minibuss som stannade på väg till flygplatsen kl 03.30.

Jag vill säga ett STORT TACK till Adventistsamfundet som sponsrat alla dessa ungdomar och TACK till dig som var med. Du har varit toppen! Jag hoppas och ber att detta ska var början på en större gemenskap bland våra ungdomar i Sverige och att vi kan stötta och hjälpa dem på alla sätt.

Varma hälsningar från Anna i Novi Sad!

Alla möten kan ses på www.aycongress.org.