Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Nyheter

Dela

Ryska möten i Stockholm

I Stockholms Adventkyrka finns kring 40 nationaliteter representerade bland medlemmarna. Varje sabbat samlas en rysktalande grupp för att hålla bibelstudier.

Under mars månad höll den ryska gruppen offentliga möten med Andrei Darie, rysktalande pastor från Spanien. Musiker och ytterligare en pastorsfamilj från Lettland hjälpte till att förgylla mötena med sång och musik. Mötena hölls i den spanska adventistförsamlingens lokaler varje lördags- och söndagseftermiddag besöktes av flera kontakter som medlemmarna inbjudit, men också en besökare från Västerås som läst om mötena på en rysk internetsida och en annan som fått en broschyr på stan.
Mötesserien avslutades sista sabbaten med nattvardsgudstjänst då våra rysktalande medlemmar bekräftades i sin tro på adventbudskapet och andra hörde det för första gången.
– En av våra ryska syskon sa ”det spelar ingen roll om Jesus så bara hade dött för en av dessa besökare”, berättar församlingens bibelarbetare Krister Pontvik. Vi gläder oss med våra rysktalande syskon för deras arbete och initiativ.

Missionären