Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Riksarrangemang

Dela

Roverhajk

28-30 oktober

28 okt 2016 - 30 okt 2016

Roverhajk i juniorstugan,

Ekebyholm 28 till 30 oktober

Fredagen den 28 till 30 oktober ska roverna ha hajk i Juniorstugan vilket är en fin timmerstuga som förvaltas av Ekebyholmsscoutkår. Vi kommer att försöka samlas 16:45 vid Ekebyholmsslott och gå därifrån 17:00. Därifrån ska vi gå cirka 2 km i samlad trupp till juniorstugan och spendera två nätter innan hemfärd på söndagen. Hajken kommer attslut i tid så att det finns möjlighet att ta 12:00 bussen från Ekebyholmsslott.

Eftersom det är första hajken på perioden 2016/2017 kommer hajken inte vara så utmanande utan vi fokuserar mer på att bara umgås, spela spel, göra scoutpyssel och i allmänhet lära känna varandra bättre! Sista natten mellan lördagen och söndagen kommer vi att ha ett nattspår som är värdigt roverscouterna! Sådär kommer det tuffa och lite mer utmanande in!


Under hajken kommer vi att stå för frukost på lördag och söndag samt kvällsmaten på fredagen. De resterande målen, lördag lunch, lördag kväll samt ev. söndag lunch får ni planera och laga själva. (Vid lunchen på söndagen har hajken slutat men ni kanske behöver något på hemvägen!) Vi rekommenderar starkt att ni bildar grupper om 3-4 personer som ni planerar maten tillsammans med. Vi har utrustning att laga maten med så det är inga problem men ni bör dock ha med er egna kåsor och bestick! Det finns att låna om ni inte har men det är bra vana att alltid ha egna grejer med sig. Prata gärna om matgrupper på facebook och om det är några frågor så är det bara att höra av sig!


Eftersom det är stor risk att vi blir fler än vad man kan sova i juniorstugan så får vi eventuellt använda ett militärtält med kamin. Då måste man ha med sig sovsäck och liggunderlag. Om man sover inomhus så behöver man sovsäck och lakan. Vi återkommer om detta när vi vet hur många som kommer. Obs! man får nödvändigtvis inte välja vart man ska sova. I övrigt så ska ni ha kläder efter väder med er så ni kan vara ute under en längre period.

Anmäl dig här