Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Läger & Träffar

Dela

Roverhajk i Kullaberg INSTÄLLD

HAJKEN ÄR INSTÄLLD PÅ GRUND AV RISK FÖR COVID-19 SMITTSPRIDNING

24 apr 2020 - 24 apr 2020

HAJKEN ÄR INSTÄLLD PÅ GRUND AV RISK FÖR COVID-19 SMITTSPRIDNING

Vi ska alltså vandra i Kullaberg som ligger i nordvästra Skåne längs med västkusten. Förutom vandringen så ska vi njuta av fin natur, kolla in ett par grottor och eventuellt lite bergsklättring om intresset finns. Utöver det så kan ni räkna med en helg av gemenskap, sällskapsspel, blod, svett och tårar med ett eller två skoskav. Man är rover om man är född 2000-2004. Dispens kan ges för de som är födda 1999 och 1998.

Plats: Om ni kommer med bil eller blir avlämnade med bil så ska vi starta och sluta hajken på parkeringen vid Björkröds mosse. (googla följande koordinater: 56.281016, 12.521153) Om ni då är ett gäng med rover som kommer i en bil så kan ni ställa den där över helgen. För er som kommer ner kollektivt så är det tåg till Helsingborg som gäller. Ni ska då kontakta oss och tala om när ni är där så plockar vi upp och lämnar av er där.

Tider: Vi satsar på att samlas vid Björkröds mosse kl 16:00 på fredagen den 24 april. Det betyder att de flesta av er kommer behöva ta ledigt från skolan hela dagen. Ni som tar tåg till Helsingborg får räkna med att det tar drygt en timme att ta sig från Helsingborg till Kullaberg.

Vi räknar med att vara klara och tillbaka vid Björkröds mosse kl 11:00 på söndagen den 26 april. För er som ska ta tåg från Helsingborg så lovar vi att ni ska kunna åka från och med kl 12:00.

Färdsätt: Som nämnts så är kollektivtrafik till Helsingborg ett alternativ. Det går dock minst två bilar från Ekebyholm/Stockholm som kan köra förbi Norrköping, Linköping, Örebro, Jönköping etc. Kontakta därför Edvin om ni vill ha plats i någon av de bilarna. Som också nämnts innan så kan man lämna bilen vid Björkröds mosse om det är någon rover med körkort som tar med sig ett gäng.

Utrustning: När vi är ute och går så är det väldigt viktigt att ha rätt saker med sig och att inte ha för mycket med sig! Följande saker är mycket viktiga!

  • Regn- och vindtäta kläder
  • Sovsäck och liggunderlag
  • Ryggsäck
  • Bra skor eller kängor
  • Vattenflaska med vatten

Tänk på att ni ska bära på allting, så ni vill packa så lätt som möjligt. Ta därför inte med er mer än ett ombyte och lämna onödiga saker hemma.

Om man har ett litet lätt tält så får man gärna ta med det, men vi ska ta med en del större tält som kommer att vara framme vid tältplatsen när vi kommer fram för kvällen.

Om ni saknar någon form av utrustning, sovsäck, ryggsäck, liggunderlag etc, så hör av er så ska vi se vad som kan fixas. Vi vill inte att bristen på materiella tillgångar ska stoppa!

Mat: Det kommer serveras kvällsmat på fredagen, men det skadar inte att ha en extra macka med sig så att man klarar sig. Vi ska sedan förutom frukost på söndagen ge möjlighet till att göra en enklare matsäck för hemfärden. Vi kommer laga maten på spritkök och vi delar in i matlag på plats. Inget eget ansvar för maten!

Pris och anmälan: Priset är 200:-

Om ni har frågor så får ni jättegärna ta kontakt med Edvin eller Peter

Telefon:  Edvin Keller 072-7464148 , Peter Gille 073-8188676