Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Lägergårdar

Dela

Rikskollekt: Västeräng

Rikskollekten går denna dag till Västerängs lägergård.

9 apr 2011

Rikskollekt till Västeräng

Västerängs lägergård har nu funnits i Adventistsamfundets ägor sedan 1944. Mycket har hänt den senaste tiden och Västeräng har nog aldrig varit finare och mer välskött. Ditt bidrag denna dag kan hjälpa till att fortsatt hålla en hög standard på omgivningarna och lokalerna på Västeräng.

Tack för ditt bidrag!

Här följer en text som är skriven av Kerstin Christiansen, en av Västerängs allra bästa vänner, inför rikskollekten:

VÄSTERÄNG = VÄNNER

När jag var sju eller åtta år fick jag på våren ett brev:

DU SKA KOMA TIL VESTERÄNG JAG ÄR DIN VEN

Brevet var från en flicka, som bodde ganska långt från en adventkyrka, där hon kunde träffa andra barn på sabbaterna. Hennes mamma var adventist och för att hennes tös skulle få kamrater från adventisthem skickade hon flickan till Västeräng.
Vi träffades alltså bara en gång om året. En gång! Men det var på Västeräng!

Ja, nog bodde vi adventister ganska glest utspridda i Sverige för 65 år sedan och det var en välsignelse att Västeräng fanns. Ett helt år kunde man gå och längta efter sina vänner, som skulle komma dit. Juniorläger, solstråleläger, barnkoloni och ungdomsläger gjorde det möjligt att få vänner för livet. Det fanns en samhörighet, en vänskap som gick över det vanliga: vi kände tryggheten i att få vara Guds barn tillsammans, få be aftonbön tillsammans, tala om Jesus utan att någon retade oss, växa tillsammans i tro och på nytt få lämna våra liv i Guds hand.
Visst ser våra läger lite annorlunda ut idag, men fortfarande är Västeräng platsen,där vänner möts. Fortfarande finns det barn och ungdomar, som ett helt år går och väntar på att få träffa ”vännen” från lägret på Västeräng. Fortfarande längtar de efter tryggheten i att få vara med andra kristna barn och ungdomar. Västeräng är en plats för lek och men också för allvar, kanske i beslutet, som man tog för ett år sedan, att följa Jesus.
Vilken välsignelse, att Västeräng finns!
Västeräng skulle inte finnas efter så många år, om inte vännerna funnits. Dessa Västerängsvänner, som med entusiasm arbetat med lägren, som tagit semester för att vara ledare på läger, som ställt upp utan lön, ofta utan ett rejält tack, som slitit med så många praktiska saker, för att allt ska fungera på ungdomsgården. De finns!

Jag vet det, för Västeräng behöver just nu dessa praktiska människor, som kan snickra och förstå sig på hur man bygger ett hus. Du får gärna komma och hjälpa Sverker Larsson så att den nya vaktmästarbostaden står där färdig, när alla vi vänner träffas den 3-6 juni. Här är Sverkers telefonnummer: 0175-61434.

Jag kan inte låta bli att också tänka på alla dessa Vänner, som varje år har gett och ger en frikostig gåva i pengar! Och pengar behövs! Du vet väl, att just nu används dina pengar till att bygga färdigt det röda huset för vaktmästaren? Huset har också tillräckligt utrymme för en mindre grupp att besöka Västeräng under vår och vinter.
Penninggåvor har kommit in och med samfundets hjälp har gåvorna fördubblats.

Rikskollekten till Västeräng har samfundet lovat fördubbla även i år. Din gåva förmeras och blir välsignad, precis som Gud gör med all vår verksamhet, när vi går i tro. Han ger välsignelse inte bara 30, 40 eller 50-fallt, nej, 100-fallt!

Har du längtat efter att träffa Vännen eller Vännerna på Västeräng? Kom då och var med under Jubelhelgen den 3-6 juni för att ta del av välsignelserna.

Kerstin Christiansen