Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Promotion Höger

Dela

Rikskollekt: Julgåvan

Hjälp dem som har förlorat allt! 7 december tas julgåvan upp i alla Adventkyrkor och gåvan går i år till att hjälpa till i efterdyningarna av tyfonen i Filippinerna.

7 dec 2013

Se denna ADRA-film/bildspel!

Det har gått fyra veckor sedan den värsta tyfonen någonsin svepte tvärs över Filippinernas många öar och krossade allt i sin väg. 9,5 miljoner människor, nästan lika många som hela Sveriges befolkning, drabbades av tyfonens härjningar.

Idag har kanske bilderna på gråtande människor och kollapsade hus försvunnit från nyhetsprogram och webbsidor. Men lidandet finns fortfarande kvar – även om det inte visas upp på bästa sändningstid som under de första dagarna.

Aldrig mer krama sitt barn

Hur känns det att ha förlorat sitt hem? Att stå framför en hög med brutna brädor, cementklumpar och plåt och veta att där bodde jag en gång, där var jag trygg och lycklig – men aldrig mer.

Eller att veta att det inte längre finns något arbete att gå till, ingen inkomst som ger familjen mat och trygghet, eftersom arbetsplatsen inte längre finns kvar.

Hur känns det att aldrig mer få se sin makes eller makas leende, aldrig mer få krama sitt barn – de försvann i tyfonen.

Även om bilderna och rapporterna kanske har minskat i antal eller försvunnit så finns kaoset kvar. Lidandet finns kvar. Sorgen finns kvar.

ADRA finns där för att lindra lidandet och hjälpa människorna.

ADRA finns kvar länge

I samma stund som tyfonen var över började ADRA planera hjälparbetet. Några få dagar senare delade ADRA ut tusentals matpaket till människor som var förtvivlade över att de inte hade något att äta.

ADRA har sedan gett desperata människor vatten, mat och enkla nödbostäder där de kan få skydd. ADRA har koncentrerat sig på några av de värst drabbade områdena på öarna Bohol, norra Cebu och Iloilo. Där kan ADRA vara till mest hjälp. Tillsammans med andra organisationer som arbetar där hjälper ADRA människorna att överleva och att börja den långa vägen tillbaka till en trygg tillvaro.

ADRA kommer att finnas där länge och hjälpa människorna att bygga upp sina liv igen.

Men om det ska bli verklighet behöver människorna hjälp från dig. De behöver din gåva. Den släcker deras törst, mättar deras hunger, ger dem skydd mot regn och kyla. De som har förlorat allt i tyfonen behöver din hjälp!

Filippinerna behöver din hjälp!

När tillvaron faller sönder kan du vara med och bygga upp den igen. Därför ber vi dig att bli en av dem som är med och hjälper de tyfondrabbade människorna att överleva och kämpa sig tillbaka till en trygg tillvaro. Din gåva idag ger dem vatten, mat, tak över huvudet. Tillsammans med dig vill vi hjälpa tusentals människor, främst kvinnor och barn, att hitta vägen tillbaka till livet.

Så kan du hjälpa:

• Du kan ge din gåva i din församling sabbaten den 7 december.
• Du kan ge en gåva via ADRA Sveriges 90-konton: pg 90 07 21-2, bg 900-7212. Skriv ”Julgåvan” på inbetalningen.
• Sms:a Julgåvan 100 till nummer 72930 så skänker du 100 kronor.
• Ge två gåvor på samma gång. En till den som får Julogrammet och en till den som får hjälp tack vare ditt Julogram. Se www.adra.se.