Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Rikskollekt

Rikskollekt: Julgåvan (ADRA Sverige)
Dela

Rikskollekt: Julgåvan (ADRA Sverige)

Ge oss idag vårt dagliga bröd.

24 dec 2022

Under september fick vi information från vår partner ADRA Uganda att det i de norra delarna av landet var en extrem situation med brist på mat och akut svält. Det kom rapporter om att 2465 personer redan dött som en följd av svält i Karamoja-området. ADRAs nätverk samlade snabbt in pengar för att hjälpa och 3480 extremt utsatta människor fick mat. Över 24 ton majs, soja och andra förnödenheter delades ut för att hjälpa människor överleva till nästa skörd.

I Afrika lider ca 278 miljoner människor av kronisk hunger, det är ca. 20% av kontinentens befolkning. Kriget i Ukraina har hindrat viktig livsmedelsförsörjning från att nå Afrika, Asien och andra delar av världen. Miljontals människor står inför en extrem hungersituation eftersom de har förlorat de nödvändiga resurserna de behöver för att överleva.

Din gåva gör det möjligt för oss i ADRAs nätverk att på bästa sätt bistå där behoven är som störst. Tillsammans blir vi starkare.

Jul är en tid när god mat står i fokus. Vi har många egna bekymmer när det gäller höjda levnadskostnader, oron över vad som kommer hända 2023 - men vi har inte svält!

Vi kan inte hjälpa alla, men låt oss denna Jul tänka på minst en människa och ge mat för dagen. Det kostar inte mycket – att rädda ett liv tills nästa skörd kostar i genomsnitt 300 kr/person. Låt din gåva i Jul bli en gåva för livet!

Julen är en tid att samlas och vara tillsammans med dem vi älskar, detta sker ofta runt god mat.

Din gåva kommer att hjälpa till att möta de akuta behovet av mat, främst i Afrikas horn.

Vi sänder dig vårt innerliga TACK för att du är med och hjälper de utsatta att också få någonting att äta denna jul.

Kollekten tas upp i din församling den 24 december. Du kan gärna swisha din gåva direkt till ADRA:

Swish: 123 900 7212

Märk betalningen "Julgåvan".

Tack för att du vill göra skillnad för människor i nöd!