Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Formulär & blanketter

Dela

Reseräkning & arvode för uppdrag

Har du rest i samfundets tjänst till ett styrelsemöte eller råd? Har du på uppdrag av samfundet rest till en församling för att predika? Har du tagit en arbetsdag för att sitta i samfundsstyrelsen eller valberedningen? Här är blanketten för dig som har rätt till ersättning för resa, övernattning och kanske även ett arvode.

Reseersättning: I de flesta fall när du har deltagit fysiskt i ett sammanträde med någon av Adventistsamfundets styrelser, kommittéer eller råd, så har du rätt till ersättning för din resa eller övernattning. Rätt till ersättning för resa kan även vara aktuellt om du som icke-anställd har kallats till en församling för att predika (dock ska vissa villkor uppfyllas enligt regler för bidrag till tillresande predikanter - församlingen som inbjudit dig ska ha koll på om församlingen eller samfundet ska ersätta din resa, information får du från ledaren i församlingen). Resesersättning kan också vara aktuellt om du av lägerledningen har kallats att göra en insats på ett läger och reseersättning ingår i överenskommelsen. Resersättningens som betalas ut är skattefri (25 kr per mil).

Arvode: Ledamöter i styrelser och kommittéer som står upptagna i Adventistsamfundets stadgar har rätt att begära ett arvode för heldags sammanträden (minst 6 timmars sammanträde) och kan betalas ut oavsett om sammanträdet hållits helg eller vardag. De aktuella styrelserna och kommittéerna är: samfundsstyrelsen (med utskott), lönekommittén och de fasta kommittéerna tillhörande unionsmötet (valberedning, förslagskommitté och stadgekommitté). Arvodet är tänkt att ersätta förlust av arbetsinkomst. Arvode kan också vara aktuellt då samfundet har kallat någon yrkeskunnig att tillfälligt utföra någon form av tjänst för samfundet. Arvodets storlek är 1 090 kr (2024) och motsvarar en daglön i Adventistsamfundets lönesystem. Arvodet är skattepliktigt.

Förbered eventuella verifikationer genom att skanna in biljetter och andra kvitton som rör resan och organisera dem i ett dokument. Likaså i ett annat dokument de verifikationer som rör hotellkostnader. Dokumenten kan vara i pdf-format, Word-fil, eller bildfil och laddas upp i formuläret innan du skriver under digitalt.