Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Nyheter

}
Dela

Raafat Kamal föreslagen efterträdare

Transeuropeiska divisionens (TED) valberedningskommitté (som utgörs av divisionsstyrelsen) föreslår att Raafat Kamal efterträder Bertil Wiklander som ledare för divisionen.

Förslaget kommer att läggas fram inför Generalkonferensens styrelse som sammanträder den 10 juli. Om det godkänns, kommer Raafat att tillträda posten den 1 augusti.

Raafat Kamal är idag fältsekreterare i TED och närmaste medarbetare till den avgående divisionsordföranden Bertil Wiklander. Han är också ansvarig för förvaltarskap, Adventist Missions, public relations och religionsfrihetsfrågor vid divisionen. Raafat Kamal har tidigare varit ledare för ADRA Storbritannien och ADRA Transeuropa. Han har flera magisterexamen, bl.a. en i pedagogik. Han har arbetat som lärare i Norge och inom humanitär verksamhet i Pakistan och Storbritanninen.

Raafat Kamal, från Libanon, har en nära relation till Norge eftersom han är gift med Heidi Kamal Kendel, som också arbetar vid TED som assistent i avdelningen för andlig tillväxt och bönetjänster.

Raafat Kamal besökte Sverige senast i juni då han var talare under ledardagarna på Västeräng.

Bertil Wiklander säger i en kommentar: "Jag är mycket glad över valet av min efterträdare. Vi har arbetat nära tillsammans under flera år och jag känner honom som en djupt engagerad för samfundet, dess budskap och uppdrag... Han kombinerar ett briljant intellekt med en osedvanlig ödmjukhet. Jag vet att hans stora börda är att se församlingen växa i Europa."

Bertil Wiklander meddelade i februari att han går i pension.

TED omorganiserades för den sjunde gången åe 2012 sedan flera världsregioner, däribland Mellanösterns mission, Södra Sudan, Pakistan och Afganistan flyttades ur TED:s ansvarsområde 2011. TED består idag av 22 länder där det finns 1 166 församlingar och 84 093 medlemmar - den minsta, men fortfarande en av de mest mångfaldiga divisionerna i Adventistvärlden.

Rainer Refsbäck

Ytterligare information tillagt 20140704.