Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Premiär för musikvideo under La Sierras årliga julkonsert
Dela

Premiär för musikvideo under La Sierras årliga julkonsert

Riverside, Kalifornien. Den 1 december, under La Sierra Universitys sjuttionde årliga Candlelight Concert, var det premiär för en musikvideo med jultema. Filmen är arrangerad av en Emmy-vinnande kompositör. I produktionen medverkar även flera av universitetets begåvade studenter.

Filmen har producerats tillsammans med universitets marknadsföringsavdelning och visar åtta av La Sierra universitets musikstudenter som framför sången ”O Come, O Come Emmanuel.” Det musikaliska arrangemanget är speciellt framtaget för denna musikvideo av den sexfaldigt Emmy Award-vinnande kompositören Gary Kuo som är professorsadjunkt vid La Sierra.

Studenterna och filmteamet tog med sig en liten vit flygel och åkte till sjöarna vid Mammoth, Kalifornien, för att spela in sången i Sierra Nevadas bergslandskap. Filmen visar berättelsen om Maria och Josef, som gestaltas av La Sierra alumnerna Marian och Joseph Helmy som kommer från Egypten och som studerat redovisning vid La Sierra. På hebreiska är namnet Marian en variant av Maria. Rollen som Jesusbarnet spelas av Kenzo Grant. Födelseberättelsen filmades på LaSierras universitetsområde och vid the Painted Canyon, nära staden Mecca i södra Kalifornien.

Den musikaliska ensemblen i musikvideon består av sopranen Daphne Leon, alten Kayla Canteras, tenoren L. Anthony Leon, bariton Sam Bolivar, pianisten Julian Jenson, violinisterna Elena Kim och Pablo Sanchez och cellisten John Wang.

Musikinspelningen, filmningen och redigeringen tog sammanlagt över 100 timmar. De krävdes även många andra detaljer såsom att få tillstånd för att filma av U.S Forest Service och Bureau of Land Management, ordna med mat till alla involverade i projektet, renovera den lånade, gamla, vita flygeln och frakta den i bitar upp till inspelningsplatsen på Minaret Vista.

”Det här är en julklapp till kyrkan, den världsvida troendegemenskapen och till alla som älskar musik”, säger Jonathan Davidson som tillsammans med Kristine Barker står som producenter för filmen. ”Vi tror att kombinationen av musik och film är ett kraftfullt sätt att dela med sig av Guds kärlek. Musikstudenterna vid La Sierra University är otroligt begåvade och vi ville ge dem tillfälle att dela med sig av sina gåvor på ett unikt sätt.”

 

La Sierra University / Adventist Media

La Sierra University