Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Ord av bekräftelse

Nu är vi i ett nytt kvartal med en ny utmaning från Hem & familjeavdelningen: Kvalitetstid tillsammans. Adventistsamfundets barnledare Carina Lillbäck Larsson delar med sig av en erfarenhet från förra kvartalets utmaning: Ord av bekräftelse.

För ett par veckor sedan var jag i Skara. Solen strålade från en klarblå himmel och Gud var verkligen närvarande i varje efterlängtad solstråle. I slutet av gudstjänsten ville jag göra församlingen uppmärksam på den utmaning samfundet har gett församlingarna, nämligen att ta med sig tron hem genom att visa sina närmaste kärlek. Att visa sin kärlek genom ”Ord av bekräftelse” var den första utmaningen, för kvartal 1.

Som en hjälp på vägen gav jag varje församlingsmedlem ett post-it-block (ett litet block med lappar) att använda sig av. Med blocket fick de utmaningen att på dessa lappar skriva uppmuntrande och kärleksfulla ord till sina familjemedlemmar och sedan sätta upp lite överallt där man minst anar det. Knappt hade jag hunnit dela ut blocken innan pennorna började skriva!

Skara församlings medlemmar tog verkligen till sig utmaningen och började skriva ”ord av bekräftelse” till dem de hade närmast just då: sin församling! Innan jag åkte därifrån hade jag fått en hel bunt med lappar med kärleksfulla och uppmuntrande ord på…

Jag vill tacka Skara församling för alla de vänliga och kärleksfulla ord ni delade med er av och berätta att de gjorde mig varm i hjärtat. Ord av bekräftelse kan göra skillnad i människors liv!

Ett stort tack och lycka till med nästa kvartals utmaning: Kvalitetstid tillsammans

Carina Lillbäck Larsson Adventistsamfundets barnledare