Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Nu är hjälpaktionen i full gång!

Årets insamlingskampanj till ADRA Sveriges verksamhet har nu startat. Insamlingen heter ADRA Hjälpaktion och genomförs varje höst. Pengarna som samlas in använder ADRA Sverige till att ge fattiga människor ett bättre liv.

ADRA Hjälpaktion har funnits i 91 år. Insamlingen startade redan 1920, vilket gör den till en av Sveriges äldsta biståndsinsamlingar som fortfarande pågår.

I 91 år har vi hjälpt behövande människor att få en bättre framtid. Det vill ADRA fortsätta att göra. Men vi behöver dig. Var med du också! När du stöder ADRA Hjälpaktion är du med och förändrar världen. Din gåva bidrar till att göra den till en bättre plats för fattiga människor.

Flera olika sätt att stödja

Du kan stödja ADRA Hjälpaktion på flera olika sätt. Du kan skänka en gåva till ADRA:s 90-konto: 90 0721-2. Märk gåvan ”Hjälpaktion”.

Du kan bli Framtidsfadder och stödja ADRA:s verksamhet genom att ge en gåva varje månad via autogiro. Läs mer här.

Du kan ge en gåva snabbt och enkelt via SMS. Så här gör du:
Sms:a ADRA 50 till 72930 så skänker du 50 kronor.
Sms:a ADRA 100 till 72930 så skänker du 100 kronor.

På flera platser i Sverige kommer också ADRA:s insamlare att göra hembesök. Då har du möjlighet att ge en gåva och samtidigt informerar dig mer om ADRA:s arbete.

Varje år hjälper ADRA Sverige ca 3 miljoner människor

En av den är Esnat Nakali. Hon är 12 år gammal och bor i byn Namputu i södra Malawi. Där genomför ADRA ett projekt för att förbättra tillvaron för byns kvinnor.

Esnat har förlorat båda sina föräldrar och bor nu hos sin gamla mormor. Hon berättar att ADRA har borrat en brunn i byn, och den har gett henne hopp. Nu slipper hon gå fram och tillbaka till vattenhålet i flera timmar varje dag för att bära hem vatten.

”Det känns som om jag har blivit befriad från slaveri. Det är inte längre ett lidande att hämta vatten”, säger hon. 


Esnat på väg hem från brunnen

Brunnen har sparat henne så mycket tid varje dag att hon kan fortsätta gå i skolan. Hon drömmer om att få utbildning och ett arbete där hon inte längre behöver kämpa varje dag för att få mat och annat hon behöver. ADRA har öppnat dörren till ett bättre liv.

Esnat skulle inte ha fått ett bättre liv utan ADRA Hjälpaktion.

Tack för Ditt stöd!

Du kan läsa mer om ADRA Sverige och Hjälpaktionsinsamlingen på www.adra.se.