Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Nordiskt storläger för scouter uppmärksammades

Adventistsamfundets scouter från de fyra nordiska länderna samlades till en härligt vecka på Västeräng. Vädret blev fantastiskt trots hotande prognoser.

Söndagen den 22 juli började de 850 scouterna, ledarna och personalen bygga upp lägret på en hyrd äng intill Västeräng. Väderprognoserna var osäkra. Hur skulle det bli med marken som redan var mätt på regnvatten?

Men veckan blev fantastisk med mycket sol och värme i alldeles lagom doser. Och regnet uteblev i stort sett ända fram till lördagens dopgudstjänst. Det räckte inte med att de åtta dopkandidaterna skulle bli döpta. I väntan på dopet i Badviken blev alla genomblöta av en störtskur.

Under torsdagens traditionsenliga lägermarknad samlades 44 125 kronor in till ett ADRA-projekt i Burundi. Pengarna ska gå till att köpa in radioapparater till främst hiv-drabbade barn i landet för att de ska kunna lyssna till en barnradiokanal, delvis sponsrad av ADRA, som lär barn om deras rättigheter och fakta om vad hiv innebär och inte. Många barn med hiv diskrimineras på grund av hiv som de bär på sedan födseln.

Nerikes Allehanda besökte lägret under marknadsdagen och skrev om det i tidningen.

På Nordic Camporees hemsida kan fler bilder ses och delar av programmet. På Scoutlägrets YouTube-sida finns också trevliga filmer!

Rainer Refsbäck