Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Läger & Träffar

Dela

Nordiskt scoutläger på Västeräng

All 4 One

22 jul 2012 - 29 jul 2012

Den 22-29 juli blir det nordiskt scoutläger på Västeräng. Omkring 900 personer från Sverige, Norge, Danmark och Finland samlas för en fantastiskt vecka tillsammans. Detta kommer att bli det största läger som någonsin anordnats på Västeräng. Under veckan kommer du dessutom att få uppleva en norsk dag, en dansk dag och en finsk dag. Men bäst av allt: de andra länderna kommer att få uppleva en svensk dag! Detta blir helt enkelt ett läger du inte vill missa!

Man skulle kunna säga mycket mer om allt roligt som kommer att hända på lägret, men vi har inte plats för det här. Gå istället in på lägrets hemsida och läs mer om lägret och prenumerera på nyhetsbrevet här: nordiccamporee.eu

Du kan också ”gilla” lägret på Facebook.

Pris: 1350 kr
Sista anmälningsdag: 1 juni (OBS! Tidigare än andra läger!)

Anmäl dig här.

Vill du hjälpa till med någon praktisk uppgift under lägret. Kontakta Lars Gille.

OBS! Vi kommer inte att kunna gräva kylskåp på lägerfältet. Alla kårer måste därför ta med sig egen kylbox och kylklampar. Kårerna kan sedan dagligen byta ut sina tinade kylklampar mot färdigkylda klampar.


INFORMATION


Vem får följa med?
Scoutlägret riktar sig främst till dig som är född 1997-2001. Men som vanligt ger vi också dig som är roverscout (född 91-96) möjligheten att vara med. Se mer om rover nedan. Man får inte vara med på lägret som deltagare om man är yngre eller äldre än dessa åldrar. (Är du äldre finns det möjlighet att arbeta på lägret som ledare eller personal. Om du är intresserad av att vara ledare, kontakta någon av våra kårer. Om du vill arbeta som personal på lägret, kontakta Lars Gille eller Björn Book.)

För att få komma till lägret måste man tillhöra en scoutpatrull. Om ni är för få scouter där du bor för att komma till lägret som en egen patrull, då kan ni kontakta en av våra scoutkårer och fråga om ni kan få följa med dem. Detta måste vara ordnat innan du anmäler dig, för du måste veta vilken patrull du skall vara med i när du anmäler dig.

OBS!
* Varje patrull har rätt till en gratis ledare per 5 barn. Alla ledare utöver det betalar full lägeravgift.
* Medföljande barn som är yngre än lägeråldern, dvs inte har gått ut årskurs 4, betalar lägre avgift men kan inte delta i aktiviterna. Föräldern har ansvar för sitt barn under lägret.

Vad gör man på scoutläger?
På scoutläger sover du i tält, och tillsammans med din patrull bygger ni upp ert eget läger och lagar er egen mat.

En typisk dag på läger ser ut såhär: Efter frukost har vi ett gemensamt möte där vi får sjunga, fundera och umgås tillsammans. Mitt på dagen får vi vara med om olika roliga och spännande aktiviteter och äventyr. Efter kvällsmat har vi en gemensam samling igen med mycket härlig gemenskap.

Under veckan kommer vi att testa på hur en typisk dag på scoutläger ser ut i de olika nordiska länderna. Det kommer att bli väldigt spännande.

Vi vill såklart inte avslöja för mycket om vad som skall hända på lägret i förväg. Det blir inte lika roligt då. Men du som varit med på läger förut vet hur roligt det brukar vara. Så det är bara att komma och vara med!

Rover
För att få komma till lägret som roverscout måste du uppfylla följande kriterier:

  • Du är född 1991-1996.
  • Du tycker om scouting och vill umgås med likasinnade.
  • Du tar ansvar och hjälper glatt till med bygge, mat, disk och annat arbete som din ledare ber dig om.
  • Du är ett gott scoutföredöme för de yngre scouterna.
  • Du har helst varit med på någon av vårens roverhajker.


Om du undrar något om rover, kontakta Karl-Gunnar Eriksson (0762-788653).

Säkerhet och försäkring
Lägerledningen tar ansvar för alla deltagares säkerhet. Det kommer att finnas sjukvårdare på plats, och vi har badvakter i Badviken under all tid avsedd för bad. Alla ledare med Master Guide har tränats i livräddning, brandsäkerhet och första hjälpen. Du som förälder eller deltagare kan hjälpa oss att förebygga att något händer, genom att vara noga med den information du ger oss och scoutledarna. Välj en pålitlig chaufför - resorna till och från Västeräng är troligtvis det mest riskfyllda momentet på hela lägret. Adventistsamfundet har en olycksfallsförsäkring som gäller alla deltagare på samtliga arrangemang i samfundets regi (inklusive ordinarie scoutmöten med patrullen). Den gäller även under resor till och från dessa arrangemang.

PDF-filer för nedladdning

Utrustningslista – så att man vet vad som skall packas

Samtyckesformulär – Vi vill att alla deltagare fyller i detta formulär och därmed säger ja eller nej till att ens bild visas på t.ex. Internet. Har man en gång fyllt i och skickat in detta formulär behöver man inte göra det igen.

Klicka här för att se karta och vägbeskrivning till Västeräng.

Kontakt

Om du undrar något, hör av dig till Björn Book (0707-319453).