Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Nordeuropas alla pastorer samlade

Under denna vecka samlas mer än 600 pastorer och många av deras män/hustrur i en av Europas anrika badorter, Rogaska Slatina i Slovenien. I 35 gradig värme ska de värma upp sina kunskaper, sin entusiasm och iver att föra ut evangelium i sina hemländer. Mötestältet rymmer över 1000 personer, vilket är närmare dubbelt så många som det finns adventister i Slovenien.

Vart femte år samlas alla pastorer i den transeuropeiska divisionen till en veckas utbildning och konferens. Under tisdagskvällens inledningsmöte fick deltagarna motta hälsningar och välkomstord från stadens borgmästare, Sloveniens civilminister med ansvar för religionsfrågor och biskopen i Celjes katolska stift.

Mötet och divisionsordförande Bertil Wiklanders förkunnelse om vad det handlar om att känna Gud ramades in av sång och musik. Temat för denna vecka är "Making God known in Europe" - Göra Gud känd i Europa.

Under dagarna här kommer det att erbjudas många gemensamma möten och seminarier. Flera av dessa sänds i direktsändning på www.ted-adventist.org. Där kan du också se programmet som erbjuds.

Rainer Refsbäck