Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Församlingsutveckling

Dela

NFU

Naturlig församlingsutveckling

Naturlig Församlingsutveckling (NFU) är ett processverktyg som används för att genom ett långsiktigt arbete förnya och utveckla lokala församlingar till att bli hälsosamma gemenskaper som växer, gör nya lärjungar och påverkar samhället på ett positivt sätt.

Här presenterar vi en kort sammanfattning av vad NFU är – mer fördjupad information om NFU hittar du på NFUs webbsida: forsamlingsutveckling.se

NATURLIG

Allt levande växer, det ligger i själva livets na- tur. Ingen behöver tvinga träd att skjuta skott, man behöver inte övertala barn att få tänder. Att handskas med något levande handlar om att ge förutsättningar för livets energi att hitta utflöden, att ge strukturer och ta bort hinder så att det som växer kan göra det på sitt eget naturliga sätt.

FÖRSAMLING

Församlingen är en levande organism, den rymmer i sig Guds rikes liv. Precis som det lilla fröet har församlingen en inneboende växtkraft. Fröet behöver komma i jorden och församlingen finna sin rätta miljö då växer båda av sig själv. Det enda som behövs är vattning och omvårdnad. Vi behöver arbeta i linje med detta, inte emot på konstgjorda sätt, utan i samklang med församlingens innersta väsen.

UTVECKLING

Liksom allt annat levande så är församlingen skapad för att utvecklas. Det finns en kraft i den som verkar för att nå dess mål och fullbordan. Alla vi som älskar församlingen och arbetar för att den ska bli allt det den är ämnad att vara, behöver bra verktyg för att göra en hjälpsam insats, att vattna, beskära, gödsla på rätt sätt. Vi vill att församlingen ska ”växa i alla avseenden” (Efesierbrevet 4:15).

(Texten är hämtad från NFUs webbsida.)

Kontakta någon i Rådet för Församlingsutveckling om du vill veta mer och arbeta med NFU.