Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Riksarrangemang

Missionsresa till Uganda
Dela

Missionsresa till Uganda

Denna resa är riktad till vuxna, gärna med ett yrke eller intresse som kan komma till användning, som går till Uganda och en del projekt som ADRA Sverige och Adventistsamfundet driver där.

16 sep 2018 - 9 okt 2018

Har du frågor, kontakta Siri Bjerkan Karlsson (ADRA Sveriges direktor)

ADRA Sverige har tidigare gjort flera spännande ungdomsutbytesresor som har gått till Kenya, Uganda och Sydsudan. Det har länge funnits ett önskemål i samfundet att kunna göra en missionsresa där mer ”mogna” deltagare är välkomna. Nu har ADRA Sverige och Adventistsamfundet slått sina kloka huvuden ihop för att ordna en missionsresa till Uganda under tre veckor redan nu till hösten!

Det kommer att bli praktiskt byggnadsarbete under en kvalificerad byggledare. Vi kommer att samarbeta med samfundets Adventistuniversitet – Bugema (som idag har ca. 5000 elever), som just har börjat en sjuksköterskeutbildning och behöver stöd för att bygga boende och klassrum för utbildningen.

Vi kommer att besöka ett av de mest utsatta minoritetsfolken, Batwa folket, eller Pygméfolket som ADRA Uganda arbetar med i de vackra bergen i Kisoro i den sydvästra delen av landet.

Vi kommer att få se hur människor lever och arbetar, få prova all den underbara frukt som finns i landet, vi kommer att uppleva den fantastiska kulturen, och vi kommer att delta i gudstjänstlivet och ha andakter för eleverna på de olika skolorna (universitetet, högstadiet, yrkesskolan och grundskolan).

Vi kommer att få möjlighet att uppleva djur och natur i landet som kallas för ”Afrikas Pärla”! Queen Elisabeth National Park är en fantastisk nationalpark i västra delen av Uganda och vi kommer att få möjlighet att njuta av den fantastiska utsikten över två sjöar och på nära håll få besöka elefanter, bufflar, vårtsvin, antiloper och förhoppningsvis lejon i det bördiga landskapet.

Följande gäller:

  • Datum för missionsresan: 16 september – 9 oktober 2018
  • Pris för hela resan (inkl. flygbiljetter, visum, övernattningar, mat, transport och inträde och boende i naturparkerna plus ett bidrag till byggprojektet): 20 000 SEK/person
  • Vad behöver man tänka på utöver resekostnader? Giltigt pass (skall vara giltigt i minst 6 månader), ta ut semester, vaccinationer (kolla upp med en vaccinationscentral vilka vaccinationer som rekommenderas), malaria mediciner (Malarone rekommenderas), myggmedel och solskyddskrämer plus privata kläder.
  • Vem anmäler man till? Skicka din anmälan till siri.karlsson@adra.se
  • När vill vi ha din anmälan? Senast den 29 juni 2018 (anmälan är bindande)