Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Lokalarrangemang

Dela

Miniserie: Ge livet en mening

Göteborgs Adventkyrka bjuder in till en miniserie med pastor Rafaat Kamal som talare den 22-25 mars. Alla är välkomna!

22 mar 2018 - 25 mar 2018

Plats: Göteborgs Adventkyrka

Torsdag 18:00:

Varför är religionsfriheten så viktig?

Vi lever idag i en sekulär postmodern tid där tron på en absolut moralisk sanning till stor del har förkastats. Det har lett till att många människor ifrågasätter om en viss kultur eller religion kan kräva ett visst beteende av en annan kultur. Hur förenar vi vår religionsfrihet, frihet att tala och att leva ut vår tro i en postmodern kultur.

 

Fredag 18:00:

Fattigdom och mänskliga rättigheter

Är fattigdomen ett brott mot de mänskliga rättigheterna? Fattigdom är ett angrepp på den mänskliga värdigheten. Kan den också bli ett brott mot de mänskliga rättigheterna när fattigdomen är tydligt orsakad av felaktig attityd till eller bemötande av fattiga människor?

 

Lördag 11:30 Gudstjänst:

Frukta inte, jag är med er

” Var inte rädd, jag är med dig. Ängslas inte, jag är din Gud. Jag ger dig styrka och hjälper dig, stöder och räddar dig med min hand. Jes 41:10

 

Lördag 15.00 (OBS tiden):

Att hantera personlig förändring

All förändring utmanar vårt nuvarande sätt att se på saker. För att förändra så måste vi ordna om i våra tankeprocesser och börja se på ett nytt sätt. Tanken på att Jesus, Messias skulle lida, tjäna och leva i fattigdom och ödmjukhet det var otänkbart för folket på Jesu tid. Jesus var en förnyare och en förändrings-agent. Så är det för oss alla om vi vill göra förändringar i våra egna liv.  

 

Söndag 18:00:

Frågor och samtal

Under kvällarna får du säkert olika frågor som du tänker på. Ge oss gärna skriftliga frågor i förväg som vi kan samtala omkring på söndagkvällen. Du är alltså välkommen till en lite annorlunda Miniserie-kväll. Allt i samma gemytliga samvaro med fika och allt.

  

Raafat Kamal höll nyligen ett anförande omkring de här frågorna i en konferens i EU:s regi. Till vardags är han ledare för Adventistsamfundets  arbete i den nordvästra delen av Europa. Tidigare har han arbetat med hjälparbete inom ADRA, Adventistsamfundets hjälporganisation, och därigenom praktiskt fått möta de frågor som han väcker i den här Miniserien.