Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Riksarrangemang

Dela

Miniorläger 26 juni - 3 juli

Marvins äventyr

26 jun 2011 - 3 jul 2011

Marvins förtvivlan vet inga gränser. Hans son Nemo är försvunnen och ingen verkar veta var han är! Havet är stort och farorna många, men någonstans måste Nemo finnas. Följ med Marvin på den spännande jakten efter sin förlorade son Nemo - ett äventyr du aldrig kommer att glömma. Ta på dig badkläderna och följ med oss på en resa ner genom havens äventyrliga, spännande och händelserika djup!

Pris: 1100 kr
Boka-tidigt-pris (t.o.m. 31 maj): 900 kr

Anmäl dig här

OBS!
* Varje patrull har rätt till en gratis ledare per 5 barn. Alla ledare utöver det betalar full lägeravgift.
* Medföljande barn som är yngre än lägeråldern, dvs inte har gått ut årskurs 1, betalar halv avgift (på grund av att de inte är med på alla aktiviteter).

INFORMATION

Miniorlägret riktar sig till dig som är född 2001-2003. På ett miniorläger sover man inomhus tillsammans med sin patrull, och är ute på äventyr nästan hela dagarna. Det blir lägerbål, lekar, bad (åka ringen!) och en hel del spännande överraskningar.

I år får vi följa med fisken Marvin på hans resa genom havet. Som du kanske har hört så har hans son Nemo försvunnit och inget vet var han är. Han pappa vet ju att havet är fullt av faror; skeppsvrak man kan fastna i, hajar som äter upp små fiskar och mycket annat. Vill du vara med på äventyret så är det bara att anmäla sig!

Vem får vara med?
För att följa med på resan måste du tillhöra en miniorpatrull. Om det, där du bor, inte finns tillräckligt många miniorer för att komma till Västeräng som en gemensam patrull, kan man fråga om någon annan befintlig patrull om man kan få följa med dem. (Klicka här för att se en lista över våra kårer.) Det går inte att anmäla sig utan att tillhöra en patrull, så det måste alltså ordnas innan man anmäler sig. Kontakta Björn Book eller Carina Lillbäck Larsson om du behöver hjälp med detta!

Årets kull av miniorer är födda 2001-2003. Man får inte vara med om man är yngre eller äldre än de åldrarna. (Men är du äldre och är sugen på att vara hjälpledare, kontakta dina scoutledare i församlingen och fråga om de vill ha hjälp!)

Vad gör man på ett miniorläger?
Varje patrull kommer att bo tillsammans i något av de hus som finns på Västeräng. På rummen finns det varken vatten eller toalett. Det finns ett speciellt hus med toaletter. Dit går vi också för att duscha och borsta tänderna.
Vill du som förälder ringa till ditt barn så finns det en mynttelefon i kontorsbyggnaden. Barnen kan ringa upp för någon krona och be er ringa tillbaka (till 0141-92212). Du kan även nå ditt barn genom att ringa till köket under frukost, lunch och kvällsmat. Numret dit är 0141-92021 – samma nummer som till lägerledningen. Tänk på att det är många som ringer och ibland är det kö. Därför är det bra att kolla med patrulledarna ifall de har mobil med sig. Ibland är det lättast att nå ditt barn den vägen.

På utrustningslistan som du hittar i en pdf här nedanför, ser ni vilka saker som kan behövas under lägret. Tänk på att märka kläderna ifall de skulle komma bort. En bok eller några serietidningar är alltid bra att ha att läsa innan man somnar.

Preliminärt Program
Så här ser programmet ut varje dag under lägerveckan. Söndagens program (ankomstdag) börjar 18:00 och slutar söndag morgon efter frukost.

08:00 Väckning
08:30 Flagghissning & Frukost
10:00 Marvins äventyr
11:00 Sport, Bad & Hobby
13:00 Lunch
14:00 Äventyr & Mellanmål
         Sport, Bad & Hobby
18:00 Kvällsmat
19:00 Flagghalning & Lägerbål
20:30 Läggdags
21:00 Tyst

Säkerhet och försäkring
Lägerledningen tar ansvar för alla deltagares säkerhet. Det kommer att finnas sjukvårdare på plats, och vi har badvakter i Badviken under all tid avsedd för bad. Alla ledare med Master Guide har tränats i livräddning, brandsäkerhet och första hjälpen. Du som förälder eller deltagare kan hjälpa oss att förebygga att något händer, genom att vara noga med den information du ger oss och scoutledarna. Välj en pålitlig chaufför - resorna till och från Västeräng är troligtvis de mest riskfyllda momentet på hela lägret. Adventistsamfundet har en olycksfallsförsäkring som gäller alla deltagare på samtliga arrangemang i samfundets regi (inklusive ordinarie scoutmöten med patrullen). Den gäller även under resor till och från dessa arrangemang.

Om du undrar något, hör av dig till Björn Book eller Carina Lillbäck Larsson.
________________________________________


PDF-filer för nedladdning

Utrustningslista - så att man vad som ska packas.
Samtyckesformulär - Vi vill att alla deltagare fyller i detta formulär och därmed säger ja eller nej till att ens bild visas på t.ex. Internet. Har man en gång fyllt i och skickat in detta formulär behöver man inte göra det igen.
Klicka här för att se karta och vägbeskrivning till Västeräng!