Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Läger & Träffar

Dela

Ledarskapskonferens på Västeräng

Utbildning & inspiration för lokala församlingsledare och församlingsutvecklare

13 jun 2012 - 16 jun 2012

Datum: 13 – 16 juni 2012

Gästtalare

Jan Paulsen, författare och tidigare ledare för världssamfundet.

Program

Se preliminärt program här!

Syftet

Syftet och målsättningen med ledarskapskonferensen är att få igång utvecklingsprocesser i församlingarna och att ge stöd till församlingar som behöver hjälp med att gå vidare i ett process- och aktivitetsorienterat tänkande. Ledarskapskonferensen vänder sig till församlingarnas styrelser och alla övriga ledare i församlingarna. Konferensen är en inspirations- och utrustningskonferens för alla våra ledare. För att lyckas med detta förutsätter att alla kommer till tals och att man tar tillvara och lyssnar på människors idéer, åsikter och intentioner.

Målgrupp

Målgrupp för ledarskapskonferensen är församlingsstyrelser, pastorer, föreståndare, verksamhetsledare, kassörer, sekreterare och blivande potentiella ledare.

Seminarier

Vi kommer att ha seminarier med ett fokuserat tema och ett begränsat antal deltagare som aktivt diskuterar ett problem eller en frågerställning. Det kan finnas särskilt vidtalade som inleder, men även övriga deltagare förväntas vara aktiva i seminariet. Våra seminarier ska präglas av problemlösning, praktisk övning och inbjuda till att vara involverad.

Vi har valt ut fem olika seminarier som vi kommer att erbjuda två gånger (torsdag och fredag). Det innebär att man kan välja två seminarier av fem. Vi rekommenderar starkt att personer från en och samma församling väljer samma seminarier för att sedan kunna diskutera och reflektera över innehållet tillsammans.

Planerade seminarier:

  • Hur växer en församling med Anna Tegebo och David Cederström
  • Medlemsvård med Nils-Erik Lundberg
  • Konflikthantering med Elisabeth Baum
  • Hur leder man en utvecklingsprocess – funktionella strukturer och att följa upp beslut med Georg Filippou och Willy Aronsen
  • Att förstå sin samtid (Luk. 12:56) med Vesa Annala

 

De som håller i seminarierna uppmanas att kopiera upp eventuellt material till deltagarna. Varje seminarium finns på separata blad.

Församlingstid

Under ”Församlingstid” arbetar församlingsgrupperna tillsammans för att fördjupa sig, sätta ord på och ”rita en karta” över läget i församlingen. Tanken är att alla från samma församling kommer att sitta tillsammans och jobba genom att följa en viss struktur. Strukturen kommer att presenteras moment för moment på plats.

Mot slutet av veckan ska varje församling ha en konkret handlingsplan som man kan ta med sig hem till sin församling. (Se nedan under ”handlingsplan”)

Handlingsplan

Vi förutsätter att konferensen väcker frågor och sätter igång processer. Vi förutsätter också att diskussionerna med varandra har bidrar till en ny start. På fredag eftermiddag planerar vi för s.k. ”mötestorg” där man går runt och pratar med andra församlingar och berättar om sina idéer med hjälp av en dator, blädderblock m.m. vid församlingens bord. På detta sätt kan församlingarna berätta om sin handlingsplan eller viljeinriktning som de tar med sig till sin församling.

Översättning

Pastor Jan Paulsen kommer att undervisa och predika på engelska. För dem som har svårt med det engelska språket kommer vi att ordna simultantolkning genom headset.

Pris

Paketpris
Mat och log för hela ledarträffen, onsdag till och med lördag, kostar 300 kronor.

För dem som deltar hela tiden ersätter vi resan med 13 kronor milen om minst tre personer åker i bilen.

Enstaka priser
50 kronor per måltid och 100 kronor per övernattning.

Anmälan

Anmälan från varje församling görs till Daniel Hailemariam senast 1 juni 2012. Skicka ett mejl till daniel.hailemariam@adventist.se.

Skriv i mejlet:
- vilken församling det gäller
- hur många som kommer
- hur många som behöver övernattning och mat
- vilka dagar ni stannar