Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Julklappsinsamling uppmärksammas i Borås

För tredje året i rad tar Hestra Cafékyrka, en adventistförsamling i Borås, initiativ till en julklappsinsamling till stans fattigaste barn. Men redan innan församlingen har hunnit sätta sig ner för att planera, har andra sökt upp dem för att hjälpa till.

Pastor Anna Tegebo är överväldigad av Guds godhet och framförhållning.

- Mycket händer utan att vi gjort något, berättar Anna. Gud har förberett och människor är så engagerade runt oss. Människor som inte ens är medlemmar i församlingen hjälper oss att planera för de vill vara med om att göra något viktigt, som en av dem säger.

- Att göra något praktiskt i samhället där vi möter människors behov ger verkligen uppmärksamhet, säger Anna. Människor vill se att kyrkan gör skillnad för människor och jag tror verkligen på att detta är ett första steg att närma sig människor.

Borås tidning (se sidan 5) har redan skrivit om insamlingen två gånger och idag gjorde TV4 ett inslag som går hela dagen. Anna berättar om när hon handlade på Willys så kom personalen fram och pratade om julklappsinsamlingen. När hon sedan kom till gymmet hade personalen sett på tv och ville vara med och ge under insamlingen.

Anna berättar också om att hon fått brev av en mormon vars församling vill hjälpa till och därför startat en insamling till ”oss” i Cafékyrkan. Under en s.k. VIP-kväll som arrangerades av ett guldsmedsföretag blev församlingen inbjuden därför att man skulle ha en auktion på smycken. Detta gav nästan 10 000 kr som församlingen nu kan dela ut till familjer i år.

- Helt otroligt, säger Anna. De ringde oss och ville ha oss med innan vi ens hade börjat planera.

SENASTE NYTT 1 december:

Anna meddelar att IF Elfsborg, ni vet, Borås fotbollsklubb, ringde i går kväll och meddelade att de vill göra en insamling och skänka julklappar till Hestra Cafékyrkas julklappsinsamling. Med tanke på att klubben har 19 000 fans på Facebook, så kan det ju bli en del klappar till barnen i Borås.

Missionären