Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Jubileumshelgen har startat

Ekebyholmsskolan firar 80 år och under fredagsmorgonen samlades alla skolans elever i idrottshallen för att fira.

Det var en glad och stolt rektor Yvonne Löfgren som drog igång firandet av 80-åringen tillsammans med skolans elever och lärare. Tobias Edlund fick tyst på klassen med en trumpetfanfar. Tina Karlssons vackra bilder på skolmiljön med Slott och park visades. Sedan blev det historiekavalkad med bilder och Pia Cederholms intressanta kommentarer och påpekanden. Flera av dagens elever kunde känna igen både föräldrar, far- och morföräldrar och även tidigare generationer bland personal och elever från förr.

Vädret strålade utanför, inte med solsken utan av regn. Så den planerade invigningen av springbrunnen i Slottsparken fick hållas inomhus för elevernas del. Några vågade sig dock ut när rektor tillsammans med verkmästeriet klippte band och trykte igång pumpen. Springbrunnen står nu på den plats där det tidigare har legat en damm, som under senare år fått växa igen. Det är skolans kamrer, Mario Rizzo, som designat det nya inslaget i parken och skolans verkmästeri som byggt och planterat.

Under helgen fortsätter firandet av Ekebyholms 80 år med tidigare rektor och nuvarande divisionsordförande Bertil Wiklander som huvudtalare under högtidsgudstjänsten. Dessutom firar flera avgångsklasser jubileer under helgen.

Rainer Refsbäck