Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Insats för hälsa inför sommarens generalförsamling

Inför sommarens generalförsamling i San Antonio, Texas, har adventisterna invaderat stan med hälso- och sjukvårdsvolontärer. Under tre dagar hölls ett avancerat megahälsoexpo i den stora idrottsanläggning, Alamodome, där Generalkonferensen kommer att hålla sina möten i början på juli.

Mer än 1700 professionella sjuk- och hälsovårdare och andra medhjälpare ställde upp gratis för att ge avancerad sjukvård och tandvård gratis den 8-10 april.

Så här dagarna efteråt summerar arrangörerna det hela och har kommit fram till att man under dessa dagar gav sjukvårds- och hälsobehandlingar till ett värde av 20 124 000 US$ (187 489 270 SEK) utan några krav på betalning. 6 192 invånare sökte och fick behandlingar, inklusive 360 kirurgipatienter. Arrangörerna hade som mål att ge behandlingar till ett värde av 10 miljoner US$ och behandla ca 6 000 patienter.

Arrangemanget organiserades av organisationen "Your Best Pathway to Health" (din bästa väg till hälsa) som ingår i ASI-nätverket, tillsammans med Adventistsamfundet, Adventist Health Systems (som driver de flesta adventistsjukhus i Nordamerika) och andra enskilda organisationer. Arrangemanget sponsrades också av hälso- och sjukvården i San Antonio och skedde i nära samarbete med stadens borgmästare Ivy R. Taylor.

De sjulvårdstjänster som ebrjöds utan kostnad var bl.a. primärvårdsbesök, kvinnoklinik med bl.a. cellprovtagningar, specialistmottagningar för hjärta och lunga, gastroenterologi, neurologi, reumatologi, infektionssjukdomar, allmän och ortopedisk kirurgi, barnmedicin, fotvård, vaccinationer, rotfyllningar, utdragning, rengöring och lagning av tänder, nya tandkronor, apotekstjänster, utprovning av glasögon och synundersökningar, undersökning av könssjukdomar, medicinsk massage, fysioterapi, röntgenundersökningar, laboratorietjänster, hårklippning, enskilda samtal med själavårdare och ett gratis mål mat.

Varken sjukvårdsförsäkringar eller identiteter avkrävdes. Inga förbokade tider, annat än för kirurgiska ingrepp, vilket inkluderade gratis förundersökning inför operation.

NAD News / Rainer Refsbäck

Vill du gräva djupare i denna nyhet, ta reda på vilka reaktioner man fick och se videoklipp? Besök Adventist Review!

Alla bilder: James Bokovoy / NAD