Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Inga pauser, men inspirerande

Missionsföreståndare Göran Hansen ger sina personliga reflektioner över måndagens möten vid Generalkonferensstyrelsens årsmöte.

Det är måndag middag här och jag försöker utnyttja en kort paus i det mycket packade schemat för att skriva ett par rader med personliga reflektioner från Generalkonferensens årsmöte innan eftermiddagens överläggningar börjar om några minuter.

Som du säkert redan upptäckt kan du som vill ha officiell information från våra möten hitta mycket material på www.news.adventist.org. Dessutom översätter Rainer så snart han hinner en del och publicerar här på vår egen hemsida. Som jag förstått kan man också se morgonandakterna på www.hopetv.org. Därför håller jag mig till personliga reflektioner här.

Nu är det inte så lätt att hinna med mycket skrivande för dagarna är långa och vi har bara en paus på hela dagen då vi försöker få i oss lite mat. Några dagar har vi tillochmed lunchmöte som gör att man inte hinner få luft innan eftermiddagsmötet börjar, och flera kvällar har man andra möten. Men det är mycket inspirerande att lyssna på rapporter och delta i den alltemellanåt livliga debatten. I morgon (tisdag) är det möjligt att debatten blir livligare än vanligt eftersom vi då kommer att diskutera ordinationsfrågan.

Den lilla tiden jag hade kvar att skriva på under lunchpausen försvann snabbt och jag är nu tillbaka på hotellet efter en mycket trevlig kvällsmåltid tillsammans med hela vår divisionsledning och unionsledarna. Bertil Wiklander och Harald Wolland var också med oss. Vi har ett mycket fint kamratskap och en god sammanhållning i vår grupp, något vi alla uppskattar!

Jag får inte missa att nämna att morgonandakterna är mycket inspirerande. Speciellt Mark Finleys predikan i morse! Det är lätt att använda uttryck som ”en skicklig predikant”, när det i själva verket är så uppenbart att Guds Ande använder duktiga och hängivna personer att predika på ett medryckande och djupt andligt sätt. Som jag skrev ovan sänds andakterna direkt och du kan se dem på www.hopetv.org kl 14.00 svensk tid.

Stämningen är god inför morgondagens mycket viktiga diskussion, och jag är helt övertygad om att den heliga Anden kommer att leda oss till ett bra beslut som alla kan enas omkring.

Med en vädjan till dig att be extra intensivt för att vi alla ska fyllas med syskonkärlek, visdom, förståelse och öppenhet.

Göran
Missionsföreståndare för Adventistsamfundet i Sverige