Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Impact Sverige med premiär i Västerås

En del ungdomar på Ekebyholm har under några år hållit i evangeliska mötesserier och ville ta sin brinnande iver ett steg längre. Inspirerade av ungdomsevangelisationslägret Impact Norge har de planerat för ett Impact Sverige med stöd av både unionen och divisionen. Västerås valdes som premiärort och de 10 dagarna i början av augusti lockade ett 30-tal ungdomar från hela landet.

– När jag kom till Impact i Västerås så tänkte jag att det kunde vara en bra grej att vara med på, berättar Kristalina Smårs, en av lägerdeltagarna. Men jag hade ingen aning om hur djupt det faktiskt skulle påverka mig. Det var så otroligt att i varje möte med människor se hur Gud använder alla möjligheter att nå människor som är redo att ta emot hans budskap.

Impact började med en del inspirationsaktiviteter, utbildning och informationsspridning. Andra halvan av veckan hölls även hälsoexpo, evangeliska möten på kvällen och en ADRA-konsert.

– Det var så bra att lägerdeltagarna höll i andakter och även mötena, berättar Kristalina. Det var inspirerande – vi kan alla dela med oss till andra. Det är inte bara pastorer och riktigt bra talare som kan göra det, alla kan.

– Något av det bästa med veckan var vittnesbördsmötena vi hade på kvällarna då alla fick chans att berätta om dagens händelser och vi hade alltid mycket att tacka Gud för, berättar Jennica Löfgren, en av initiativtagarna till Impact Sverige. Nu planerar vi för nästa års Impact någon annanstans i Sverige.

Ett 25-tal personer anmälde sitt intresse för bibelstudier och den lilla adventistförsamlingen i Västerås får nu bråda dagar att följa upp dem. Dessutom visade ett drygt 50-tal intresse för framtida hälsoseminarier och vegetarisk matlagning.

Missionären/Kristalina Smårs och Jennica Löfgren

Redaktionen ber om ursäkt för att denna nyhet lagts ut sent.

Sedan nyheten trycktes i Missionärens oktobernummer, har datum och plats för nästa Impact Sverige bestämts. Det blir återigen Västerås, 6-19 augusti 2012.