Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Nyheter

HopeChannel lanserar bibelspel
Dela

HopeChannel lanserar bibelspel

Heroes II – ett frågespel för smarta telefoner och surfplattor

Utgivare: HopeChannel
Lanseringsdatum: 25 mars 2021
Kostnad: GRATIS
Plattformar: iOS och Android
Webbplats: https://www.heroesbibletrivia.org/

Idag, den 25 mars, lanserar Hope Channel International och Adventistsamfundet ett nytt bibelspel för smarta telefoner och surfplattor. Bible Heroes II är det bästa frågespelet med bibeltema som finns just nu.

Pastor Sam Neves på generalkonferensens kommunikationsavdeling har haft huvudansvaret för utvecklingen av detta nya evangelisationsverktyg. Han betonar att Jesus, innan han återvände till himlen, gav lärjungarna i uppdrag: "Gå därför ut till alla folk och gör dem till mina lärjungar" (Matt. 28:19).

Bakgrunden till att man satsat på att utveckla spelet är för att på nya sätt hjälpa människor att finna hopp i Jesus. Spelarna lär känna de tolv hjältarna som spelet handlar om. Spelet börjar med frågor om Adam och Eva. Vartefter som spelaren svarar på frågor får man poäng (XP). Och när man får tillräckligt med poäng kan man låsa upp möjligheten att svara på frågor om flera personer i Bibeln. Det finns även möjlighet att utmana sina vänner i spelet.

Intresset för frågespel med bibliskt innehåll är stort. Varje månad är det 250.000 sökningar på Google på bibelspel eller bibelfrågesporter som "Bible game", "Bible trivia" och "Bible quiz".

Inom kort kommer Adventistsamfundet i Sverige att ta ställning till eventuell översättning av spelet till svenska. I så fall kan spelet komma ut i en svensk version framöver.

Medieavdelningen och HopeChannel Sverige