Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

}
Dela

Gymnasievalet glädjande för Ekebyholm!

Efter flera år av osäkerhet kring hur det ska gå med Ekebyholms gymnasium på grund av få sökande elever, så kommer nu en glädjande nyhet! Efter första omgången i gymnasievalet kommer nio nya gymnasieelever till Ekebyholmsskolan till hösten.

Ekebyholmsskolan har inte varit ensam om för få gymnasieelever de senaste åren. I Norrtälje kommun har det varit en trend inte minst för friskolorna. Kommunen ligger för nära de norra Storstockholmskommunerna som erbjuder många lockande gymnasieutbildningar.

Antalet elever till den svenska gymnasieskolan i allmänhet minskar även i år och ett år till, enligt Skolverkets beräkningar. Därför är det extra glädjande att Ekebyholm till hösten ändå får fler elever än på länge.

- Vi förväntar oss att det kommer trilla in ännu fler under den närmaste tiden, säger Kristina Thorn som är pr-ansvarig på Ekebyholmsskolan. Om du är en av dem som ännu inte sökt till Ekebyholms gymnasium så misströsta inte!

Mellan 22 april och 18 maj är det omvalsperiod till gymnasiet och då kan man ändra sitt val om man inte är nöjd med det man fick.

Ekebyholmsskolan är en friskola på kristen grund som drivs av Adventistsamfundet i Sverige. Där bedrivs utbildning enligt den svenska läroplanen från förskoleklass till gymnasiet med en kristen grundsyn på människan och lärandet. Under höstterminen finns även en bibellinje på folkhögskolenivå. Gymnasieskolan erbjuder Naturvetenskapsprogrammet med inriktningarna Naturvetenskap och Naturvetenskap och samhälle; och Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna Samhällsvetenskap och Medier, information och kommunikation. Skolans speciella profil är språk och internationalisering.

Ekebyholmsskolan driver också ett internat för elever som har lång väg att resa. Internatet är som en andra familj och gemenskapen, både andligt och socialt, är en del av skolans kristna profil.

Rainer Refsbäck