Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Missionären

Dela

Forssten ny missionssekreterare

Vid ett extrainkallat styrelsemöte tisdagen den 6 maj, beslutade Adventistsamfundets styrelse att Bo Forssten tar över som missionssekreterare efter Daniel Hailemariam.

Bo Forssten, 57 år, arbetar för närvarande på Ekebyholmsskolan som administratör men har en lång och lärorik näringslivskarriär bakom sig inom telekommunikation i Sverige, Norden och Baltikum. Bo är gift med Lia som han träffade på Newbold College och de har tre barn. Han föddes på adventisternas sjukhus La Lignière i Schweiz, döptes på Ekebyholm och är adventist i fjärde generation. Familjen bor i Nynäshamn och trivs i närheten av havet. Segling och att vistas i skärgården har varit en bra familjeaktivitet och avkoppling. Men det stora fritidsintresset har varit att få hjälpa till i församlingen.

Vad tänkte du när du fick frågan om att bli missionssekreterare?

– Innan jag fick frågan från valberedningen så har flera samfundsmedlemmar frågat mig angående jobbet som samfundssekreterare. I och med det så hade jag förberett mig en del både i mina tankar och i bön. Jag har sagt till Gud att jag önskar att han får styra mitt liv till 100 %.

– Så när jag fick frågan var det lätt för mig att tacka ja. För mig är det en Guds nåd att få arbeta för samfundet i detta tuffa land.

Vad hoppas du kunna bidra med i samfundsledningen och i din roll som missionssekreterare?

– Jag tror att min kompetens och mångåriga erfarenhet av ledarskap kan hjälpa oss att bli effektivare och därmed ge oss mer utrymme för det evangeliska arbetet. Jag tycker om att utveckla personal och verksamhet och skapa tydlighet i organisationer.

– Inom församlingen har jag jobbat över 30 år med tonåringar och juniorer. Under ungefär lika många år har jag jobbat i våra styrelser och media. Jag ser det som väldigt viktigt att göra oss mer synliga så att människor hittar till oss och tar ställning för Gud.

Vi hälsar Bo Forssten välkommen in i Adventistsamfundets ledning i Sverige och ber att hans tjänst och liv ska bli välsignat och vara till välsignelse.

Rainer Refsbäck redaktör