Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Fjällutflykt till Stora Sjöfallet

Adventisterna i Nordkalotten bor glest men vackert. Adventkyrkan i finska Torneå är närmaste församling för flera på den svenska sidan, bl.a. Timo Vilgats i Kiruna. Sista helgen i september ordnade församlingen en utflykt med övernattning i tält i Stora Sjöfallets nationalpark på svenska sidan.

Det blev en internationell skara fjällvandrare som samlades på fredagskvällen för att sätta upp tält, laga mat över öppen eld, samtala och studera Bibeln, be och sjunga främst på engelska.

– En viktig del med utflykten är självklart naturupplevelsen, säger Veli-Pekka från Torneå. Men en utflykt ger också fina möjligheter att tala om det som berör vår tro och om Bibeln. Vi kan använda den vackra naturen att föra människor till Jesus.

Tanken är att ordna sådana här fjällturer med andligt innehåll två gånger per år. Eftersom detta är ett evangelisationsprojekt i sin linda, hoppas Timo att fler i landet vill be för detta och den som önskar får gärna följa med nästa gång – i maj 2012.

– Herren gav oss ett oförglömligt minne, säger Bunmi Oluwatosin från Nigeria. Jag önskar att Gud välsignar alla som var med, det var så trevligt att vara tillsammans.

Missionären/Timo Vilgats timo@vilgats.se

Vi ber om ursäkt för att denna nyhet lagts ut sent.