Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Nyheter

Dela

En uppskattad temahelg

Under helgen som var (23 – 25 september) besökte Cedric Vine, lärare vid Newbold College, Sverige. På Newbold undervisar han i Nya Testamentet och han kom till Ekebyholm för att föreläsa under den temahelg som arrangerades där om Markusevangeliet.

Det var mycket intressanta och givande föreläsningar som gav oss som var där och lyssnade en ökad hunger efter Guds Ord. Cedric visade på hur Markusevangeliet kan ses utifrån de sammanhang som fanns i det första århundradet och hjälpte oss att se både djupet i texten och dess struktur men också de tydliga kopplingarna till andra Bibelböcker. Dessa inkluderar inte bara de andra Evangelierna utan även böcker i Gamla Testamentet och Cedrics undervisning om profetiorna i Hesekiels bok och deras koppling till Markus var mycket givande.

Det var en god grupp som var med ända till söndagens båda föreläsningar och vi kände verkligen att Gud var med och välsignade. Det var även en hel del som följde föreläsningarna via www.AdventistPlay.se och där kommer du snart att kunna se inspelningarna från hela helgen. Till dig som inte fick chansen att vara med så kan jag verkligen rekommendera dig att ta chansen att se föreläsningarna vid ett senare tillfälle.

Vi är tacksamma till Cedric som kom och föreläste och hoppas att han har möjlighet att komma tillbaka någon mer gång.

Nästa gång som vi planerar för en temahelg blir i Stockholm den 6-8 januari 2012. Då Kommer Jon Paulien på besök. Han är teolog och lärare vid Loma Linda Universitet och kommer att tala om förståelsen av ”The Remnant” (återstoden) i Bibeln. Missa inte detta. Mer information kommer men boka gärna in dessa datum redan nu.

Bobby Sjölander