Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Ekebyholm utökar gymnasievalen
Dela

Ekebyholm utökar gymnasievalen

Står du inför valet av gymnasium till ht 2019? Då behöver du läsa denna nyhet från Ekebyholms Gymnasium om skolans nya profiler! Det kan vara avgörande för ditt val av gymnasieutbildning och din egen framtid.

Trygghet, kunskap, hälsa och teamwork är Ekebyholms grundskola & gymnasiums ledord. Skolan som ägs och drivs av Adventistsamfundet utgår ifrån en helhetssyn på människans intellektuella, fysiska, och sociala utveckling. Vi är stolta att ha engagerade lärare som tar tid för elevernas kunskapsutveckling i en trygg och lugn studiemiljö. En god och respektfull gemenskap och samarbete med studiekamrater och lärare är viktigt för att också lyckas i studierna. 

På Ekebyholms Gymnasium är du välkommen oavsett livsåskådning eller bakgrund i livet. Vi är en skola som värnar om stor öppenhet och respekt för varje individs egen integritet och livssyn.  

Vi erbjuder de två mest efterfrågade programmen på gymnasieskolan:

 • Naturvetenskap med inriktningarna Naturvetenskap samt Naturvetenskap och samhälle.
 • Samhällsvetenskap med inriktningarna Samhällsvetenskap samt Medier, information och kommunikation.

Delar av undervisningen kan komma att ges på engelska. Vi ser det som en naturlig utveckling i vår alltmer internationaliserade och globala värld.

Profiler på Natur- och Samhällsprogrammet

Utöver detta och nytt för kommande år är skolans profiler som är valbara kurser inom båda programmen och inom de fyra olika inriktningarna.

Profil Körsång

 • Körsång 1 (100p)
 • Körsång 2 (100p)

Vill du blanda nytta med nöje? Intresserad av att sjunga i grupp? Många har kommit fram till att sjunga i grupp gör dig gladare och friskare. Vill du ta del av sångens fördelar? På Ekebyholmsskolan erbjuder vi körsångsprofil till våra studieförberedande program.

Profil Internationell

 • Internationell ekonomi (100p)
 • Internationella relationer (100p)

Borde Sverige gå med i NATO? Vad händer med brexit? Vilken roll spelar USA i världspolitiken? Borde Sverige ha euron som valuta? Vad kommer en allt mer globaliserad ekonomi att leda till för Sverige? Är du intresserad av frågor som dessa borde du läsa något av våra studieförberedande program med Internationell profil.

Profil Ledarskap

 • Ledarskap och organisation (100p)

Är du en driven person med kreativa och innovativa idéer? Vill du utveckla dina kunskaper och förmågor om hur man leder en grupp? Vilken organisationstyp är bäst lämpad för en viss verksamhet? Drömmer du om att vara morgondagens ledare? Läs Ledarskap på något av våra studie­förberedande program.

Profil Volleyboll

 • Idrott och Hälsa 1 Specialisering Volleyboll (100p)
 • Idrott och Hälsa 2 Specialisering Volleyboll (100p)

Du som vill läsa teoretiska ämnen och ett studieförberedande program men tycker att kroppen är lika viktig som huvudet. För att du skall prestera ditt bästa och nå dina akademiska mål i studierna är det viktigt att du tar hand om din kropp och hälsa samtidigt. På vårt gymnasium kan du därför läsa idrottspecialisering volleyboll utöver de vanliga Idrott och Hälsa-kurserna.

Profil Växtbaserad matlagning

 • Matlagning 1 (100p)
 • Matlagning 2 (100p)

Världen står inför stora utmaningar. För att vi tillsammans ska klara de globala miljömålen och ta hand om vår gemensamma planet behöver vi ändra våra levnadsvanor.

På Ekebyholm kan du lära dig att bidra praktiskt till en mer hållbar utveckling. Vi erbjuder en växtbaserad matlagningsprofil. Lär dig att enkelt ställa om i köket och på matbordet, för en grönare framtid. Nu har du chansen att kombinera teoretiska studier med en praktisk profil.

 

Kom gärna på några prova-på-dagar! Hör av dig så berättar vi mer!

Ekebyholms Gymnasium

Info@ekebyholm.se

Tel: 0175-754500