Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Barn & familj

Dela

Egen-tid-med-Gud

Hjälpmedel för barn att hitta egen-tid-med-gud varje månad.

Att ta sig tid för Gud är både bra och viktigt, men det kan vara jättesvårt. Särskilt när det finns så mycket annat som man ska göra, bör göra och vill göra. Visste du att det tar 40 dagar att forma en ny vana? Att hitta egen-tid med Gud är en bra vana som du kanske vill börja med det här året. Det är därför som vi har skapat det här materialet för dig.

Varje månad fins det ett nytt papper med cirklar för alla dagarna den månaden. Sedan kan du varje kväll innan du går och lägger dig kryssa av om du har haft egen-tid med Gud. (Bara så att du vet, så är egen-tid med Gud den tid som du spenderar med Gud, inte den tid som mamma och pappa vill att du spenderar med Gud. Det är helt upp till dig.)

Så hur gör man då?

Jag tycker att det är bra att varje morgon innan jag går upp ur sängen bara säga god morgon till Gud och be honom att vara med under dagen. Det kan låta så här: ”God morgon Gud! Kan du vara med mig idag? Amen” Sedan är det bara att hoppa ur sängen och ha en bra dag.

Att ha egen-tid med Gud kan se olika ut olika dagar:

  1. Ibland kanske du vill läsa ett stycke ur Bibeln.
  2. Ibland kanske du vill be för dina kompisar.
  3. Ibland kanske du vill skriva ner en bön.
  4. Ibland kanske du bara vill lyssna på musik som hjälper dig att lära känna Gud.
  5. Ibland kanske du vill spela en sång till Gud.
  6. Ibland kanske du vill lära dig mer om ett ämne i Bibeln.
  7. Ibland kanske du bara vill prata med någon annan om Gud.
  8. Ibland kanske du vill gå en promenad med Gud.
  9. Ibland kanske du vill lyssna på en podd som handlar om Gud.

Det finns många olika sätt att ta egen-tid med Gud. Om du skulle vilja studera om olika ämnen så finns det ett nytt ämna varje månad med frågor och platser i Bibeln där du kan hitta svaren.

När kvällen kommer kan du tänka efter och kryssa i om du har hittat lite egen-tid med Gud under dagen. Det är alltid bra att säga tack till Gud för det som har varit bra under dagen.

Hoppas att du hittar egen-tid med Gud det här året!