Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Dan Jackson besökte Newbold

Nordamerikas adventistledare, Dan Jackson, har under det här året stått i händelsernas centrum i adventistvärlden. I stort sett alla Nordamerikanska unioner har ifrågasatt Generalkonferensens hållning i fråga om ordination av kvinnor och två unioner fattade även unionsbeslut i frågan. Dan Jackson har fått stå som en slags medlare i detta då han som divisionsordförande både representerar Generalkonferensen och är vald av unionerna i Nordamerika. I denna intervju tar han upp frågan om hur samfundet i Nordamerika hanterar sekulariseringen som just nu drabbar Nordamerika, en verklighet som vi i Europa upplevt under decennier.


(Klicka på bilden för att komma till intervjun på HopeTV!)

- I Nordamerika, även de unioner som fattade beslut om att ordinera utan hänsyn till gender, känner att vi är en del av Adventistsamfundet, säger Dan Jackson. Det finns ingen önskan hos oss att dra oss undan från samfundet eller göra vår egen grej.

- Men det finns en fråga i Nordamerika, och säkert även i Europa, som inte kommer att försvinna och det är övertygelsen om vi ska uppfylla vårt missionsuppdrag som kyrka så måste vi använda alla dugliga individer i Guds tjänst.

- Diskussionen vid Generalkonferensens årsmöte var mycket generös och jag tror att Gud verkligen var närvarande och att den heliga Anden ledde fram till slutsatserna, säger Dan Jackson.

Rainer Refsbäck