Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Läger & Träffar

Byggläger på Nyhyttan
Dela

Byggläger på Nyhyttan

Nyhyttans Adventkyrka behöver nytt tak!

18 jun 2023 - 30 jun 2023

Nu kan du vara med att bygga nytt tak på kyrkan på Nyhyttan!

I många länder har volontärer varit med att bygga kyrkor, skolor och andra fastigheter för Adventistsamfundet. I USA finns även en egen organisation, Maranatha, med syfte att resa runt i världen för att bygga. Vi kan göra det samma i Sverige! Att medlemmarna i Sverige går samman om ett projekt är inte bara positivt för ekonomin. Det gör också gott för gemenskapen.

I sommar ska vi bygga nytt tak på kyrkan i Nyhyttan. Det platta taket har orsakat problem under många år. Nu ska vi bygga ett tak med god vattenavrinning. Och du kan vara med och bygga!

Vi har också några mindre projekt i kyrkan som vi kan ta hand om när proffsen ska lyfta på plats takstolar eller om vädret skulle vara krångligt. Så du måste vara flexibel med hänsyn till arbetsuppgifter.

Vi ska ha ”byggläger” på Nyhyttan i perioden 18 - 30 juni. Du kan åka direkt från andlig inspiration på Västeräng till praktisk inspiration på Nyhyttan. Du kan vara med några dagar, en vecka eller både veckorna. Vi hoppas att rätt många kan vara med hela tiden, och även fira midsommar på Nyhyttan.

Vi planerar också andligt och socialt på kvällarna.

Du behöver inte vara byggkunnig, även om det är en fördel. Men du bör gilla lite praktisk arbete. Vi kan också behöva personer till diverse arbete med själva lägret (kök/disk, städning, andliga möten etc.)

När du anmäler dig, behöver vi veta om du behöver bo hos församlingsmedlemmar på Nyhyttan eller om du vill bo i tält/campingvagn eller på annat sätt hantera boende själva. Vi erbjuder lunch och middag.

Vi återbetalar även kostnaderna för skyddsskor med stålhätta och spiktrampskydd (S3) och hjälm.

Alla som ska vara med på bygglägret måste anmäla sig med tanke på försäkring, säkerhet och arbetsmiljö. Kontaktpersoner är Stian Verhnjak Möller, tlf 0768 376 009, stian@karpenter.se och Terje Wollan Dahl, tlf 004790876890, terje.dahl@adventist.se.

Följande behöver åtgärdas: