Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Bönekampanj för de bortförda flickorna i Nigeria

Medier världen över sätter just nu strålkastarljuset på brott mot mänskliga rättigheter och religionsfrihet. Adventistsamfundet startar bönekampanjen #unitedinprayer och #nigeriagirls för de bortförda flickorna i Nigeria.

Idag lanserade Adventistsamfundet internationellt en bönekampanj för de nästan 300 flickor som bortförts av den militanta Boko Haramgruppen för sex veckor sedan i norra Nigeria.

Samfundets ledare uppmanar medlemmarna att använda följande hashtags i sociala medier #unitedinprayer för #nigeriagirls för att tillsammans med kyrkoledare i Nigeria be för situationen som har fångat uppmärksamhet i medier världen över.

Bassey Udoh, ledare för Adventistsamfundets Östra Nigerias unionskonferens, vädjar till adventister världen över att be för att flickorna ska släppas utan våld, för deras familjers trygghet och visdom åt de statliga myndigheter som förhandlar med deras kidnappare.

I en händelse som har fått internationell medietäckning tog den militanta gruppen Boko Haram på sig ansvaret för kidnappningen av minst 276 flickor från den nigerianska statens ”Girls Secondary School” i Chibok området i Borno State den 14 april. Rapporter i media säger att flickorna har konverterats till islam mot sin vilja.

”Boko Haram” betyder översatt från hausaspråket ”västerländsk utbildning är en synd”.

”Dessa flickor förvägras rätten till utbildning som skulle hjälpa dem att förbättra sina livsvillkor och uppnå sin bästa potential”, säger Heather-Dawn Small, ledare för Adventistsamfundets internationella kvinnoavdelning. ”Den miljö där de nu lever begränsar dem som kvinnor.”

Dwayne Leslie, biträdande ledare för Adventistsamfundets internationella avdelning för samhällsrelationer och religionsfrihet, sa att Boko Haram masskidnappning som nu uppmärksammas i media är en del av gruppens pågående brott mot religionsfriheten i regionen.

”Denna våldsamma sekten har varit engagerad i ett långvarigt och systematiskt krig mot kristna och moderata muslimer i norra Nigeria”, säger Leslie. ”Jag är djupt skakad av dessa grova kränkningar av mänskliga rättigheter och religionsfriheten och ber att dessa unga flickor tryggt ska kunna återvända. Det är min bön att invånarna i norra Nigeria i slutändan ska få sin rätt till religionsfrihet tillgodosedd i lagen.”

En talesperson för Adventistsamfundet uppmuntrar samfundets medlemmar att fortsätta använda verktygen i sociala medier även för andra förbönsinsatser.

”Hashtaggen #unitedinprayer kommer även i fortsättningen att användas för att sammanföra Adventistsamfundets medlemmar att be för specifika ämnen”, säger Garrett Caldwell biträdande kommunikationsdirektor för Adventistsamfundets internationella samhällsrelationer.

ANN / Uzoma Nwosi / Rainer Refsbäck