Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Temadagar

Bibelns dag
Dela

Bibelns dag

Idag firar vi Bibelns dag i Adventkyrkan, en dag vi vill ge Bibeln lite extra uppmärksamhet.

16 jan 2021 - 17 jan 2021

Tänk att få höra en efterlängtad budbärares steg över bergen! Någon som ropar ut goda nyheter och bär bud om räddning.

Vi längtar alla efter positiva rapporter i tider av oro – oro för det som händer nu och inför framtiden. Vi längtar efter hopp. Bibeln är en källa ur vilken vi kan ösa budskap om räddning. Och mest hoppfullt känns det när vi får lyssna till de goda nyheterna på vårt eget modersmål …

I dag är hela Bibeln översatt till 704 av världens 7 359 språk. En av Bibelsällskapets huvuduppgifter är därför att bidra till att översätta Bibeln både i Sverige och internationellt. Kollekter och gåvor gör det möjligt.

I Sverige kraftsamlar Bibelsällskapet i satsningen att översätta hela Nya testamentet på svenska till 2026, och att göra Bibeln tillgänglig på de samiska språken och meänkieli.

Bibelsällskapet är beroende av ditt stöd. Genom din gåva i dag gör du så att människor i vår värld får bud om räddning, så att vi alla kan ta emot hopp ur livets källa.
Varmt tack för kollekten och Guds välsignelse!


Biskop Åke Bonnier, ordförande
Anders Göranzon, Bibelsällskapets generalsekreterare


Inför Bibelns dag har Bibelsällskapet sammanställt ett filmklipp där ärkebiskop Antje Jackelén, biskop Åke Bonnier och Bibelsällskapets generalsekreterare Anders Göranzon medverkar. Se den och hämta bibelinspiration!