Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Bertil Wiklander går i pension

Den 12 februari meddelade pastor Bertil Wiklander, ledare för Adventistsamfundets Transeuropeiska division (TED), divisionens unionsledare och divisionskontorets personal att han planerar att gå i pension den 31 juli i år.

Bertil Wiklander meddelade sitt beslut under personalandakten på onsdagsmorgonen då unionsledarna var samlade till två dagars ledarskapsutbildning. Uppskattning för hans år som divisionsledare uttrycktes av personalen genom divisionssekreteraren Audrey Andersson och Sandra Grice, biträdande direktor vid Generalkonferensens Revisionstjänst.

- Jag har tyckt om mitt arbete och de många människor som jag har lärt känna i olika delar av divisionen och jag kommer att lämna mitt ansvar med stor tacksamhet till Gud och mina kollegor. Jag kommer att sakna kamratskapen och vänskapen i vårt kontor, vilken jag tycker är mycket unik och värdefull. Må Gud välsigna er alla och hans arbete i denna del av världen, sa Bertil.

I ett kort uttalande, fortsatte han: "I juli i år kommer jag att ha tjänat divisionen i 19 år och i september kommer jag att uppnå en ålder som är mycket högre än pensionsåldern. Jag är tacksam till Gud för de välsignelser jag har fått, de många saker jag har lärt mig och framför allt för det underbara team jag har haft omkring mig på divisionskontoret och i unionerna och andra fält som tillhört divisionen. Det ska bli gott för mig att få tillbringa mer tid med min familj, och det finns några intressanta bokprojekt och bibelforskning som jag vill ägna min tid som pensionär. Jag har talat med pastor Ted Wilson vid Generalkonferensen om det här, och han kommer att ta hand om processen att välja en efterträdare."

Innan Bertil kom till TED, var han rektor för Ekebyholmsskolan, missionssekreterare och missionsordförande i sitt hemland Sverige.

Under de senaste 19 åren har pastor Bertil Wiklander visat på ett enastående ledarskap. Hans passion, entusiasm och engagemang för samfundets mission att göra Gud känd i den utmanande sekulära miljön som råder i många av TED:s länder. Detta har inspirerat ledare på alla nivåer i samfundet. Han har den sällsynta förmågan att kombinera ett skarpt akademiskt intellekt med den praktiska insikt som krävs för att bli en framgångsrik administratör och ledare.

Under hans mandatperiod har TED:s territorium omorganiserats två gånger. Pastor Wiklander har funnits där med ett stabilt ledarskap under övergångarna och hjälpt divisionen att omdefiniera sin vision och sitt syfte, och hålla fokus på Guds uppdrag.

Det var lämpligt att tillkännagivandet kom under unionsledarnas ledarskapsutbildning eftersom pastor Wiklander är en ivrig förespråkare av att utveckla ledare och ge människor möjligheter att pröva nya idéer och att växa.

Vid denna tidpunkt är det svårt att tänka sig TED utan Bertil Wiklander. Vi önskar honom och hans familj Guds rikaste välsignelser när de nu övergår till en ny fas i livet. Vi ber om era böner för Guds ledning när nu pastor Ted Wilson kommer leda processen att välja en ny ledare för divisionen.

TedNEWS/Rainer Refsbäck