Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Riksarrangemang

Barfota Rop
Dela

Barfota Rop

Förhandsvisning av spelfilm om roparrörelsen. På Bio Roxy i Örebro.

26 jan 2020 - 26 jan 2020

Söndag den 26 januari kl 16.00 på Bio Roxy, Olaigatan 19, i Örebro. Biljettpris: 100 kr för vuxna, 50 kr för barn och ungdom upp till 18 år. Onumrerade platser. Begränsat antal. Först till kvarn gäller.

Boka biljetter genom att skicka ett mail till Marita Fors marita.fors@adventist.se. Ange antal biljetter samt om det är vuxen eller barn/ungdom. Sedan får du ett bekräftelsemail med info om betalning. Intäkterna går till Barfota Production.

Info om filmen och trailer: Barfota Rop

Filmen utspelar sig i Sverige på 1840-talet och berättar om tonårsflickan Ophelia som har ett uppdrag och ett budskap. Hon upplever en kallelse från Gud att uppmana folket i socknen att omvända sig till Guds vägar och att upphöra med superiet. Social misär och hård religiös kontroll gör att hon möter tufft motstånd, men hon kan ändå inte vara tyst. Likt tusentals andra unga och olärda från samma tid i Småland, Västergötland, Närke och Värmland höjer hon sin röst och ser hur bygden får nytt liv. Många blir väckta till tro på levande Gud, men hur kommer Ophelia klara den oundvikliga konfrontationen med överheten?

David Carlssons bok Roparna har varit en inspirationskälla för filmteamet (Barfota Productions) som skapat denna spelfilm om roparrörelsen i Sverige. Roparna finns som nyutgåva. Vi har valt att även ge ut en annan bok som David Carlsson skrev men som tidigare inte givits ut: Ricka - Roparflickan.

I samband med filmvisningen kommer det finnas möjlighet att köpa böckerna Roparna och Ricka - roparflickan. De finns även att beställa på Skandinaviska Bokförlaget.

Medieavdelningen