Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Arne Sandström till vila

Pastor Arne Sandström har under tisdagen den 9 februari somnat in, 88 år gammal.

Arne föddes i Söderhamn den 28 augusti 1927 som yngsta barnet i pastorsfamiljen Knut och Ester Sandström. I oktober 1950 gifte han sig med sjukgymnasten Signe Olsson. Efter några år som fotograf gick han seminariekursen på Ekebyholm och hans tjänst i samfundet inleddes i Karlskrona i januari 1958. Han kom sedan att arbeta i Kalmar, Linköping, Borås, Uddevalla/Vänersborg, Stockholm, Jönköping, Helsingborg och avslutades där han börjat - i Karlskrona. Även efter pensioneringen deltog han aktivt i församlingens verksamhet i Helsingborg där han och Signe bodde kvar.

Som fotograf och konstnär kom hans talanger väl till pass när han skulle illustrera det budskap han predikade. Arne älskade biblisk arkeologi, reste mycket i Bibelns länder för att fotografera och samla information till de stora föredragsserier som han sedan höll. Då närradion startade 1979 såg han till att Stockholms församling kom igång redan första veckan. Han kom sedan att arbeta mycket med radioproduktion i både Jönköping och Helsingborg.

Under större delen av livet kämpade han med sjukdom men lät sig aldrig begränsas av den samtidigt som han behöll en positiv livssyn ända till slutet. Nu vilar han i väntan på Jesu återkomst och uppståndelsen.

Arne efterlämnar hustrun Signe, sonen Kenneth med familj och dottern Anne-Maj.