Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Arbeta som volontär!

Arbeta som volontär!

I Adventistsamfundet finns möjlighet att tjänstgöra som volontär under en begränsad tid. Ansökan senast 1 april för höstterminen, senast 1 oktober för vårterminen.

Dela

Av och till kan en församling behöva en extra insats av någon som är villig att tjäna. I Adventistsamfundet finns möjlighet att tjänstgöra som volontär under en begränsad tid.  

Söker församlingen en volontär?

Adventistsamfundet har gjort ett utrymme i budget för ett begränsat antal volontärstjänster (tidigare kallade "ettåringstjänster") för församlingarnas verksamhet under året. Kanske har församlingen något evangelisationsprojekt på gång eller en särskild satsning på barn eller tonåringar? En extra hjälp av någon med eller utan erfarenhet kan vara något församling söker både för er egen skull men också för erbjuda någon som vill pröva på församlingsarbete för att ta reda på Guds plan för sitt liv. Många duktiga pastorer och bibelarbetare har börjat som "ettåringar" för att pröva Guds kallelse en gång.

Förväntningar på församlingen:

  1. Ta hand om och se till att det finns meningsfulla aktiviteter för volontären under den tid man lovat;
  2. Se till att det finns någon i församlingen som är utsedd till handledare;
  3. Ansvara för att volontären har en god arbetsmiljö;
  4. Se till att volontären har ett lämpligt boende och täcka kostnaderna för detta;
  5. Betala volontärens kostnader för lokala resor.

När församlingens styrelse har fattat beslut om att söka eller anmäla sitt intresse för en volontär ska följande formulär fyllas i:

Intresserad av att arbeta som volontär?

I första hand söker vi efter personer som vill ta en volontärtjänst under kortare eller längre tid. Du har kanske precis avslutat grundskolan eller gymnasiet och vill prova på något annat innan vidare studier? Du kanske är mitt emellan anställningar och vill göra en insats? Eller vill ta tjänstledigt från jobbet för att pröva något nytt eller annorlunda en tid? Som volontär krävs ingen särskild kvalifikation annat än att du är villig att ge av din tid och tjäna Gud och församlingen under en begränsad tid. Volontärtjänst i Adventistsamfundet innebär att man få ett mindre arvode för att klara personliga utgifter som kost, medan församlingen ansvarar för husrum och lokala resor.

Förväntningar på dig som volontär:

  1. Att du är adventist;
  2. Att du längtar efter att bidra till att den adventistförsamling där du placeras har framgång i sitt arbete att nå människor eller sina egna barn och unga för Jesus;
  3. Att du är villig att göra uppoffringar när det gäller bekvämligheter och hög inkomst under tiden du är volontär;
  4. Bidra till att upprätthålla en god kontakt med de handledare som utsetts av av församlingen respektive samfundet.
  5. Att du deltar i samfundsarrangemang som du blir kallad till, exempelvis temahelg, utbildningstillfälle eller medarbetardagar under din tjänstgöringstid (samfundet betalar resekostnaden).

En volontär kan förvänta sig:

  1. En meningsfull upplevelse i tjänst för Gud i en församling och en handledare på plats;
  2. Ett arvode på ca 6 820 kr i månaden (2023) som ska täcka det grundläggande kostnader för mat, kläder och personlig hygien (församlingen ska erbjuda ett lämpligt boende och ersättning för lokala resor);
  3. En handledare bland samfundets ledare eller avdelningsledare som ger stöd och uppmuntran.

Vill du anmäla ditt intresse eller söka en tjänst som volontär i någon av Adventistsamfundets församlingar eller avdelningar? Fyll då i formuläret här:

Referens

Du som ansöker om en volontärtjänst behöver också meddela två referenser (åtminsteone en bör vara någon i din församling i en förtroendeställning, exempelvis pastor, föreståndare eller barn- eller ungdomsledare, den andra kan vara en vanlig medlem som känner dig). Du kan själv hänvisa dem till länken nedan eller så kommer vi att be dem fylla i referensen nedan när din ansökan kommit in.

Du som är ombedd att vara referens klickar på knappen nedan för att fylla i din bedömning av den sökande. Dina svar kommer inte att visas eller citeras för den sökande. Men svaren kan komma att ligga till grund för samtal i en eventuell intervju med den sökande.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha in intressenanmälningar/ansökningar senast den 1 april om du är intresserad av att arbeta som volontär/söker volontär under kommande höstterminen, vill du vara volontär/söker volontär till vårterminen, ska ansökan vara inlämnad senast 1 oktober. Har du frågor kontakta bobby.sjolander@adventist.se.