Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Adventistsamfundet om skjutningen i Orlando, FL

Dan Jackson, ledare för Adventistsamfundet i Nordamerika, publicerade ett uttalande den 12 juni med anledning av massmordet på 49 personer på nattklubben Pulse i Orlando, Florida.

 

Adventistsmafundet i Nordamerika är förtvivlat sörjer med ett förkrossat hjärta de oskyldiga liv som gick förlorade i den dödligaste massskjutningen i USA:s historia. Vi framför vårt djupaste deltagande och förbön för de 50 dödade och 53 skadade, deras familjer, nära, kära och vänner. Vi ber också för Orlando som samhälle och den sorg och för tvivlan som det upplever efter denna tragedi.

Vi fördömer starkt det hat som ledde till detta massmord. Denna typ av vettlösa våld har ingen plats i detta land eller i denna värld. Det är hemskt att dessa liv så tragiskt förkortades på grund av hat. Vi er att Guds kärlek ska trösta och bära offrens närmaste vars liv över en natt har blivit en mardröm.

Som kristna är vi starkt övertygade om att hat, oavsett till vem, broder, syster, vän eller fiende, inte kommer från Gud, utan från ondskans fader själv, djävulen. Vi måste fördömma alla former av hat, från ord till dödligt våld. Alla  kvinnor, barn och män i denna värld, oavsett om de tillber, lever eller älskar som vi gör, är Guds barn.

Vi är förvissade om att kärleken till slut kommer att segra. Vi vet att en dag kommer hat och ondska att inte längre finnas. Fram till den dagen kommer vi att be för samhällena i världen ska kunna leva sina liv utan fruktan.

"Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken" (1 Kor. 13:13).

North American Division communication department

 

Forest Lake Seventh-day Adventist Church i utkanten av Orlando, erbjuder att utan kostnad bistå anhöriga till offren i masskjutningen om de behöver någonstans att hålla begravningsgudstjänst. Församlingen erbjuder också att livestreama gudstjänsten för anhöriga som inte kan vara på plats.