Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Adventist i tragisk olycka

Det är med stor sorg som vi nåtts av beskedet att Lars Andersson förolyckats i en arbetsplatsolycka. Lars är gift med pastor Audrey Andersson, tidigare missionssekreterare i Adventistsamfundet i Sverige, numera divisionssekreterare i Transeuropeiska divisionen. Lars, 55, avled omedelbart sedan han fått en maskin över sig under ett avverkningarbete vid Järleån utanför Nora, söndagen den 23 oktober.

Svenska medier rapporterade om den tragiska dödsolyckan (svt.se och na.se).

"Lars älskade livet på gården Yxe, han älskade sin familj och sin hustru och sin Frälsare. Denna kombination av kärlek utrycks nu i det hopp och den visshet som finns i våra hjärtan när vi längtar efter uppståndelsens morgon", skriver divisionen i ett uttalande. Då ska Gud ”torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer, och ingen sorg och ingen klagan och ingen smärta skall finnas mer. Ty det som en gång var är borta” (Upp. 21:4).

Divisionen och den svenska unionen uttrycker sitt varma deltagande i den sorg och saknad som nu hustrun Audrey, modern Ingrid och syskon med familjer upplever. Audrey meddelar via divisionen att hon är tacksam för det stöd hon upplever och för förbön under denna svåra tid.

Lars var tillsammans med Audrey under Generalkonferensens årsmöte där samfundets kvinnoavdelning Women’s Ministries tilldelade henne utmärkelsen ”Woman of Exellence 2016”. Lars kunde inte dölja sin stolthet. Han kommer att vara djupt saknad.

Begravningsgudstjänst för Lars kommer att ske i kretsen av de närmaste. Söndagen den 20 november inbjuds alla som önskar delta till en minnesstund i Örebro Adventkyrka kl 13.00. Meddela begravningsbyrån Götmars om deltagande (0581-64 56 70 eller www.gotmars.se) senast den 11 november.

Tänk gärna på ADRA (pg 90 07 21 - 2).

tedNEWS/Rainer Refsbäck