Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Generalförsamlingen i Saint Louis - registrering
Dela

Generalförsamlingen i Saint Louis - registrering

Under söndagen anlände många av de nästan 2 000 delegater som kommer att vara på plats i Saint Louis, Missouri, under en veckas generalförhandlingar på generalkonferensnivån i Adventistsamfundet. Resten, 600-800 (uppgifterna går isär), kommer att delta hemifrån.

Jag anlände till ett 30-gradigt och torrt Saint Louis  under söndag eftermiddag, 16 timmar efter att ha börjat köa på Arlanda från kl 04.00 (tro mig, terminal 5 var överfullt av förväntansfulla och nervösa flygresenärer redan då!). Hårda amerikanska visumregler och krav på negativa covid-19-testresultat innan man kliver på planet, har gjort att många delegater i sista stund inte kan delta på plats, därav det osäkra antalet som kommer att vara på plats. Totalt sett så väljs ca 2 500 delegater.

Vänlig atmosfär och stora lokaler som passar perfekt för ett event som detta. Saint Louis kommer att vara platsen för generalförsamlingen även nästa gång om tre år (vilket var planerat sedan tidigare). Årets generalförsamling skulle ha skett redan 2020 i Indianapolis, Indiana, men skjöts fram två gånger. Väskor och andra pr-saker som delas ut till delegaterna har det ursprungliga trycket på sig: "INDY 2020 Jesus is coming! Get involved!!

Temat för generalförsamlingens möten är just detta: "Jesus kommer! Engagera dig!" Även två år senare.

Från Sverige finns två delegater på plats, missionsföreståndare Bobby Sjölander och undertecknad. Hemma i Sverige sitter Johanna Klahr som valt att följa med digitalt så gott det går, med tanke på de 7 timmarnas tidsskillnad. Vi kommer att rapportera varje dag förhoppningsvis om de viktigaste besluten som fattas under dagarna. Du kan läsa eller se dessa rapporter här på adventist.se/nyheter. Mer professionella och officiella nyheter kan du följa på gcsession.org. Annars är det #GCSession som gäller på sociala medier.

Men nu är det dags att ta igen lite sömn!

Rainer Refsbäck missionssekreterare

Bildtexter i galleriet:

  1. I vimlet träffar man både kända och okända ansikten. Här vid kvällsmaten (från höger) den grekiska missionens enda delegat, Hope Channel Internationals ledare Derek och Bodil Morris, Brad Kemp, ledare för Adventist Media i South Pacific divisionen med ytterligare två delegater från Australien. Och fotograf Rainer Refsbäck.
  2. En av flera praktiska pr-grejor som alla delegater fick, med logon för GC:s generalförsamling 2020 i Indianapolis som inte blev av. Fint att det ändå kom till användning. 
  3. Divisionssekreterare Audrey Andersson till vänster med biträdande divisionssekreterare Dean Papaioannou till höger som tog emot vid registreringen. (Ursäkta att bilden inte vill lägga sig rätt...)
  4. En tom kongresshall vid America's Conventional Center, Saint Louis. Endast ljudtekniker och musiker som gör en soundcheck. Golvet kommer att fyllas av delegater och läktarna av besökande åskådare, som nu på senare tid hälsats välkomna att delta.